Butlletí TTT - octubre 2022 - Diagnosi 4.0 a les empreses

Formació

Accions formatives TTT

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Us interessa reflexionar sobre el procés de transformació digital dels SLO? Voleu saber com impacta la robòtica en el mercat de treball? Encara sou a temps d’apuntar-vos a les darreres accions formatives de l’any 2022.

 

 

Des del Servei de Mercat de Treball programem accions formatives relacionades amb els objectius del Programa TTT per treballar conceptes, eines i propostes que considerem clau en el disseny i execució dels projectes. A continuació podeu consultar i entrar a la preinscripció de les accions previstes per al mes de novembre:

 

Què hem après del curs Diagnòstic 4.0? 

Els dies 24, 31 de maig i 7 de juny, el Carles Soler, Director de Casiopea Consulting i President de la Fundació educaBOT, va conduir el curs “La importància d’un diagnòstic 4.0 per identificar els reptes de transformació tecnològica 4.0 de les empreses participants en el programa TTT”. A continuació repassem els conceptes principals que vam veure durant el curs:

  • Indústria 4.0 és un nom per referir-se a la tendència actual de transformació digital dels processos industrials. La transformació digital 4.0 es refereix a afegir dades i informació a qualsevol realitat física. En podríem dir transformació ciberfísica
  • L’objectiu del procés de transformació digital 4.0 és arribar a la màxima competitivitat de l’empresa. És important que l’empresa compleixi 3 requisits previs perquè el procés tingui èxit: 
  1. La voluntat de transformar-se cap a la Indústria 4.0.
  2. Un equip directiu compromès amb el projecte.
  3. Disponibilitat d’assignar recursos de temps i diners al projecte. 
  • La transformació digital no és només la implantació de tecnologia. És necessari fer una reflexió prèvia i en profunditat al voltant de diferents àmbits de l’empresa i marcar el camí a seguir abans d’actuar. El diagnòstic 4.0 ha de recollir aquesta anàlisi prèvia. 
  • No existeix una única metodologia de diagnòstic 4.0. Cada diagnòstic s’ha d’adaptar a la realitat de l’empresa. És possible plantejar una diagnosi reduïda amb un mínim de 15 hores, però generalment el procés de diagnosi pot durar entre 1 i 3 mesos
  • La metodologia de Diagnòstic Avançat 4.0 d’ACCIÓ (Agència per la Competitivitat de l’Empresa) és la primera metodologia pública. Posa a disposició una guia i eines per a poder-la realitzar. 
  • La Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya ha elaborat una Eina de Diagnosi per a la Indústria 4.0 que ajuda a l’empresa a identificar la situació actual. És un qüestionari enfocat al perfil d’empresa industrial i es basa en l’anàlisi de 5 dimensions: 
  1. Estratègia i cadena de valor. 
  2. Productes i serveis. 
  3. Processos productius. 
  4. Organització i persones. 
  5. Tecnologies. 

Aqueta comissió també ha seleccionat diferents continguts per entendre més fàcilment les aplicacions de les tecnologies vinculades a la indústria 4.0. Prémer per a més informació.

Boletín: Treball, talent i tecnologia
Número de boletín: #4 - Butlletí TTT - octubre 2022 - Diagnosi 4.0 a les empreses

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube