Butlletí educ@diba
25 de novembre 2022 - #280

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Jornada de cloenda de la 17a edició dels Cercles de comparació intermunicipals de les escoles bressol i música municipal

El 17 de novembre es va celebrar la Jornada de cloenda de Cercles en la qual s’ha fet el tancament d’aquesta 17a edició del Cercle, s’han analitzat les dades del curs 2020-2021 i donat algunes dades sobre els resultats obtinguts.

A l'esdeveniment ha participat Cristina Arriaga, Ramon Dordal, Àlex Vidal i Francesca Alaminos, gerenta de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.

Arriaga, professora d'expressió musical a la Universitat del País Basc i especialista en coeducació, va fer una ponència sobre coeducació, educació musical i estratègies per canviar les dinàmiques establertes. En podeu consultar el resum.

A més, s'han presentat els resultats d'aquesta 17a edició sobre el curs 2020-2021 dels quals destaquem les dades següents:

Música:

  • El grau de satisfacció de les escoles de música el curs 2020-2021 va ser més elevat que mai, el 8,5.
  • L’any posterior a la pandèmia, les escoles mantenen el volum d’alumnat de llarga durada (part de l’activitat al curs 20-21 encara en va patir l’impacte). Tot i això, la majoria de la prestació del servei ja es va dur a terme en format presencial. En aquest sentit, es van veure afectades les activitats amb un component més social: els conjunts grans, les activitats obertes a la ciutadania...

Bressol:

  • El grau de satisfacció de les famílies és molt elevat, el 8,8.
  • La davallada de la natalitat fa disminuir la demanda i provoca que augmentin les places vacants durant aquest curs.
  • Augmenta el compromís amb un accés equitatiu al servei, com ho demostra, per exemple, l’augment d’ajuntaments que apliquen polítiques de tarifació social.
  • Es detecta un augment dels costos unitaris provocat principalment per les places que queden sense cobrir.
Per saber-ne més:

Els Cercles de comparació Intermunicipal és un instrument de suport a l'avaluació i millora de la prestació i la gestió dels serveis públics municipals a través d’estratègies de benchmarking. Els impulsa el Servei de Programació de l'Àrea de Coordinació i Govern Local de la Diputació de Barcelona, conjuntament amb les àrees que treballen en els diversos àmbits d'anàlisi.

Boletín: Educ@diba
Número de boletín: #280 - 25 de novembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual