Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Habitatge

Col·laboració amb el Màster de Planificació Urbana, Sostenibilitat i Canvi Climàtic de la UPC

L’Oficina d’Habitatge va impartir una sessió sobre planificació de polítiques d’habitatge al Màster de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Una vintena d'alumnes van seguir la sessió del 19 de novembre, on les tècniques de l'Oficina d'Habitatge (OH), Ània Pluma i Lídia Garcia, van explicar el suport a la planificació de les polítiques d’habitatge que s’ofereix des de l’OH.

Es va aprofundir especialment els programes d'actuació municipal d'habitatge –que són els instruments de planificació no reglada que defineixen les polítiques locals d'habitatge en municipis petits-, la seva metodologia i els seus continguts. També es va mostrar a l’alumnat del màster el gestor de projectes que s’ofereix des de l’OH i que serveix per sistematitzar el seguiment de les polítiques d’habitatge. Finalment es va fer una presentació de l’Indi-mhab, el visor d’indicadors municipals d’habitatge de la província de Barcelona, que posa a l’abast de tothom les dades sobre necessitats i producció d’habitatge a nivell local i permet visualitzar-les i comparar-les.

L’alumnat del màster farà un taller pràctic vinculat al mòdul de planificació al municipi de Centelles. Per aquest motiu, l’alcalde de Centelles també va participar al taller per explicar les característiques del municipi, l’estat del planejament, les necessitats d’habitatge detectades i els reptes que s’han plantejat per atendre-les.

El màster en Planificació Urbana i Sostenibilitat vol donar eines als professionals de la planificació territorial perquè dissenyin projectes urbanístics ben integrats dins el territori i que tinguin en compte la qualitat mediambiental de l'entorn.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua