Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Urbanisme

L'Ajuntament de Corbera de Llobregat ha rebut el DIES relatiu al Desenvolupament urbanístic de la urbanització Bonrepòs

El document analitza l’àmbit i formula estratègies i propostes, plantejant diferents alternatives pel desenvolupament de la urbanització.

El municipi de Corbera de Llobregat consta d’una trentena d’urbanitzacions. La urbanització del Bonrepòs és originària d’una promoció privada d’implantació residencial de baixa densitat dels anys 70. Té una superfície de 36,18 Ha, amb 456 parcel·les, amb un grau d’edificació força consolidada (86%) i una població resident de 884 persones.

Es tracta d’un sòl urbà no consolidat amb dèficits urbanístics. Té un sistema d’actuació per cooperació, dels seus quatre polígons des del 2011. Les cessions no estan realitzades i no disposa de projecte de reparcel·lació ni d’urbanització. Per tot plegat l’Ajuntament va demanar a la GSHUA la contractació i gestió d’aquest treball. Un cop finalitzat tot el procés que proposa aquest document, permetrà passar a sòl urbà consolidat l’àmbit del Bonrepòs.

La primera fase del treball va concloure amb l’anàlisi de l’estat físic i jurídic de la urbanització. En aquesta part del treball és va constatar la realitat física de la urbanització i els seus dèficits urbanístics que obliguen a realitzar obres de millora per a la conclusió del procés d’urbanització i la seva recepció. Per altra banda, tots els processos de transformació urbanística que s’havien engegat no havien reeixit per la seva inviabilitat econòmica.

En una segona fase de diagnosi es plantegen estratègies de com fer-hi front, concretant-hi les seves característiques, per tal de contribuir a la presa de decisions. Les opcions plantejades n’avaluen la seguretat jurídica, les repercussions tècniques i la viabilitat econòmica del polígons, i n’estableixen un calendari d’actuacions.

Finalment, es comparen entre sí les alternatives plantejades per tal de valorar-ne l’activació de les figures o instruments urbanístics pertinents. El resultat del treball permetrà a l’Ajuntament definir els criteris d’actuació més adients per la regularització futura i definitiva de la urbanització.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua