Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurats a quatre ajuntaments els plans d’autoprotecció de diversos equipaments i activitats

L'Oficina d'Activitats ha realitzat els plans d'autoprotecció per als municipis de Mataró, Súria, Torelló i Sant Pere de Torelló.

Un pla d’autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica.

A l’Ajuntament de Mataró se li ha lliurat el Pla d’autoprotecció dels esdeveniments que es duran a terme a la platja Varador-Espigó en el període 2021-2025. Els esdeveniments a què es refereix el Pla formen part del programa de la Festa Major, les Santes, que tenen lloc cada any a finals de juliol.

Per a l’Ajuntament de Súria s’ha redactat el Pla d’autoprotecció de la Fira Medieval. Aquesta fira es concentra als carrers del barri del Poble Vell. Es tracta d’un barri format per carrers estrets, algun d’ells cobert i amb pavimentació de llambordes la qual cosa en pot dificultar l’evacuació. D’altra banda, els edificis que formen el barri són cases molt antigues. L’accés al barri és per a vianants; l’accés a vehicles només és permès al veïns i als serveis d’emergència i, a més, molts dels carrers no permeten l’accés als vehicles per les seves característiques. Per això es fa tan necessari un pla d’autoprotecció adaptat a aquestes característiques.

A l’Ajuntament de Torelló se li ha lliurat el Pla d’autoprotecció de la sala polivalent. Aquesta sala està situada dins la zona esportiva, al passatge dels Esports, als sud-oest de la ciutat, al costat del camp de futbol i forma part de l’edifici del pavelló esportiu municipal.

Finalment, s’ha lliurat a l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló el Pla d’autoprotecció del pavelló esportiu que està ubicat al carrer Sant Pere, a l’oest del municipi, al costat del consultori i del casal municipal cultural.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua