Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2020 - #105

Habitatge

Pere Pons participa en la jornada sobre “Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana a Catalunya en col·laboració público-privada”

El dipuat d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va participar en la jornada organitzada per l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya (APCE).

A la jornada celebrada el passat 15 de desembre es va reivindicar la necessitat de treballar conjuntament entre administracions i amb el sector privat per intervenir en l’estat del parc construït d’habitatge.

A la primera taula rodona, en què hi participà la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’APCE, es va plantejar que la rehabilitació és una intervenció costosa que requereix una coordinació integral i la implicació de totes les   administracions públiques i de tots els nivells dels diferents agents del sector privat, des de les entitats i empreses fins a les comunitats de propietaris i al pròpia ciutadania. En aquest sentit el diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, va destacar que l'habitatge és un sector molt atomitzat i que  "per assolir el volum de rehabilitacions que es planteja des de la Unió Europea caldrà cercar i establir mecanismes de col·laboració entre administracions i establir sinèrgies entre públics, privats i tercer sector". A la taula es va subratllar el repte de desenvolupar legislativament el nou marc legal de la rehabilitació, la regeneració i la renovació urbanes que marca la Unió Europea. A la mateixa taula, diferents intervencions van demanar a les Administracions que es flexibilitzin els processos administratius que dificulten o alenteixen la rehabilitació d’habitatges i es va expressar la necessitat de trobar solucions imaginatives que serveixin per agilitzar-los.

A la segona taula hi van participar representants de les empreses TINSA, Soler & Palau i LafargeHolcim. Van plantejar solucions tècniques  centrades en l’eficiència energètica i la sostenibilitat del parc construït. Van exposar mesures de finançament verd i certificacions energètiques, solucions sobre la ventilació i la inversió en tots els processos de fabricació dels materials de construcció dirigits a reduir emissions de CO2.

Trobareu els vídeo i la documentació en el següent enllaç.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #105 - Desembre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua