Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’estudi de viabilitat de masoveria urbana de Navàs

El document analitza les obres que podrien anar a càrrec del masover i proposa diferents tipus d’acords entre les parts.

L’Ajuntament de Navàs ha escollit un habitatge, situat a l’antiga escola del Mujal, per fer-hi una prova pilot per a la implantació de la masoveria urbana al municipi. L’habitatge ha estat rehabilitat parcialment per l’Ajuntament, i li falten tasques d’acabats superficials com la pintura, la restauració de la fusteria o la recuperació dels mosaics hidràulics. La figura de la masoveria urbana preveu l’execució d’aquestes tasques com a pagament en espècies de part del lloguer.

L’estudi de viabilitat de masoveria que s’ha entregat a l’Ajuntament consta d’un informe on es fa una primera estimació del cost de les obres i es valora si és assumible per una persona masovera. Una vegada establert el pressupost de treball, l’estudi planteja diverses alternatives sobre com estructurar la forma de pagament i la proporció entre la part dinerària i la part en espècies del lloguer. L’objectiu és donar unes bases de treball a l’Ajuntament que facilitin l’establiment d’acords amb un masover.

L’Ajuntament té previst utilitzar els aprenentatges d’aquest projecte pilot per replicar-los i escalar-los en un programa complert, que ha de facilitar la mobilització i el manteniment del parc buit, així com augmentar l’oferta de lloguer assequible.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua