Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Urbanisme

El Servei d’Urbanisme al Seminari MITMA-EUKN, “Afrontar y aprender frente al COVID-19”

La GSHUA exposa el grup Entorn Urbà i Salut en un webinar organitzat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en col·laboració amb la European Urban Knowledge Network.

La xarxa europea EUKN ha analitzat l’impacte que el coronavirus ha tingut a les ciutats de varis països europeus, així com les solucions implementades en resposta a la pandèmia. En aquest marc, el webinar per a Espanya, “Afrontar y aprender frente al COVID-10; estrategias urbanas europeas y españolas por un futuro resiliente”, ha permès compartir experiències i reflexionar sobre les estratègies per abordar les diferents dimensions de la salut, en el marc de la Agenda Urbana espanyola (AUE).

La jornada s’estructurà en dues parts diferenciades, una primera on es van presentar vàries experiències i estratègies espanyoles i d’altres ciutats de la UE per contextualitzar la temàtica i explorar el concepte renovat de salut urbana a la llum de la pandèmia i una segona de caràcter prospectiu per orientar futures polítiques urbanes.

En el primer bloc, amb els ajuntaments de París i Milà entre d’altres, el Servei d’Urbanisme, ha exposat la seva experiència en el disseny de ciutats resilients i saludables, gràcies a la seva participació en el grup de treball transversal Entorn Urbà i Salut, que vetlla per la incorporació de la salut a totes les polítiques.

El Servei d’Urbanisme, ha tingut oportunitat d’exposar com des de fa ja una dècada treballa intensament de la mà del Servei de Salut Pública de la Diputació per la introducció de criteris de salut en el planejament urbanístic, materialitzant els aprenentatges generats en gairebé una desena de POUMs de la província, un d’ells, el POUM de Vic, guardonat com a premi Catalunya d’urbanisme per la SCOT.

En la segona part, es van debatre recomanacions pràctiques per a que les ciutats i pobles espanyoles puguin adaptar localment noves estratègies de resiliència a través dels Plans d’Acció Local de la Agenda Urbana Española o Estratègies de ciutat. Amb aquest objectiu es van formar 4 grups de treball entorn a diferents temàtiques, una de les quals es va centrar en la salut i el planejament urbà.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua