Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Urbanisme

L’Ajuntament de l’Espunyola rep un informe sobre el règim jurídic dels habitatges limítrofs amb el sòl urbà

El Servei d’urbanisme ha ajudat a l’Ajuntament de l’Espunyola a classificar la situació jurídica dels habitatges i edificacions situades a la vora urbana.

El planejament urbanístic general del municipi de l’Espunyola està regit per les Normes de Planejament Urbanístic plurimunicipal de les Comarques Centrals. Aquestes normes van classificar diferents edificacions disseminades com a sòl urbà deixant en el seu entorn nuclis d’edificacions en règim de sòl no urbanitzable, algunes de les quals tampoc formen part del Pla especial de masies i cases rurals.

El municipi tenia necessitat d’estudiar 22 edificacions limítrofs amb el sòl urbà amb l’objecte de realitzar una diagnosi per tal de determinar la seva adequació al règim urbanístic que resulta d’aplicació i avaluar la possibilitat de promoure, si s’escau, una modificació del règim urbanístic actual per tal d’adequar-lo als usos existents.

L’informe lliurat, realitzat en única fase, classifica les edificacions en quatre grups, detalla el règim jurídic de cada una d’ells, especifica les discordàncies i, sempre que és possible, planteja alternatives d’adequació al planejament urbanístic vigent mitjançant una modificació de les Normes de planejament urbanístic o una modificació del pla especial de catàleg de masies i cases rurals.

Amb aquest document redactat per un equip interdisciplinar, l’ajuntament podrà valorar quin instrument urbanístic és més adient per resoldre les disfuncions detectades.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua