Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Urbanisme

Els pisos dels mestres de Teià podran convertir-se en allotjaments per a joves amb el Pla Especial Urbanístic

L’objectiu del Pla Especial és reconèixer l’ús residencial dels pisos dels mestres, i nodrir el municipi d’allotjaments dotacionals públics temporals.

L’edifici conegut com “Els pisos dels mestres” es va construir l’any 1972 annex al complex escolar “El Cim”. El seu origen prové de la primera llei educativa integral de l’estat de 1857, que estipulava que tots els mestres de les escoles públiques de primària havien de comptar amb un habitatge digne. Poc abans de la constitució dels Ajuntaments democràtics, el costum de facilitar pisos als mestres es va anar eliminant, i amb el temps, les cases dels mestres es van anar buidant i quedant en desús.

L’Oficina d’habitatge la Diputació de Barcelona va redactar un “Estudi de viabilitat de masoveria urbana a Teià” en el que es contemplava la rehabilitació i lloguer dels pisos dels mestres com a opció plenament viable per a la gestió d’un projecte d’allotjaments públics per a joves. L’execució d’aquesta actuació requereix, d’inici, el canvi d’adscripció de l’immoble del sistema d’equipament educatiu a sistema d’equipament per allotjaments dotacionals públics. La condició d’allotjament dotacional públic es diferencia d’altres modalitats d’habitatge públic, entre d’altres, per poder-se localitzar en sòls dedicats a sistemes que prèviament eren d’equipaments i no en zones qualificades com a residencials. Per fer aquesta transformació d’ús es requereix, des de l’aprovació del decret 17/2019 de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, la redacció d’un pla especial urbanístic.

Ara, el Servei d’Urbanisme de la de la Diputació de Barcelona ha redactat el Pla Especial i l’ha lliurat a l’ajuntament de Teià per a que iniciï els tràmits per la seva aprovació definitiva i posterior execució.

L’edifici, de quatre plantes, amb 8 habitatges, es presenta com un emplaçament idoni per preveure-hi l’ús d’allotjament dotacional, atès que disposa d’accés independent al recinte escolar, presenta grans possibilitats de renovació i possibilita aprofitar un edifici d’equipament en desús reconvertint-ne l’ús.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua