Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L’Oficina d’Activitats lliura a tres ajuntaments els censos d’activitats i establiments

Els ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Centelles i Santa Margarida de Montbui ja disposen del seu cens.

Aquests treballs s’han elaborat amb la base de dades de l’aplicació informàtica Gestor d’informació d’Activitats (GIA), i conté tots els establiments, tant públics com privats, que hi han en els respectius municipis.

Cada cens inclou informació relativa a la seva classificació de les activitats per incidència, sector i estat de legalització, les seves característiques amb una fotografia i, les coordenades de tots els establiments. L’estudi permet bolcar tota aquesta informació al  Sistema d’Informació Geogràfica (SIG) que utilitza l’Ajuntament i permet actualitzar-lo fàcilment mitjançant la mateixa aplicació GIA. El cens també es pot consultar al portal de dades obertes de la Diputació i al SITMUN.

El cens de Santa Coloma de Cervelló, lliurat al gener, conté 317 activitats censades al municipi. El gruix principal de les activitats, el 41,6% corresponen al sector serveis. El 21,1 % es classifica com a altres (inclou dipòsits LGP, magatzems i antenes), seguit del 21,1% d’activitats industrials i finalment 41 activitats comercials que conformen el 12,9 % del total.

La incidència ambiental global del total de les activitats d’aquest municipi és força baixa, ja que el 50,2% són de baix risc o innòcues.

En el cas del municipi de Centelles, s’han comptabilitzat 403 activitats. El 30,77% de les activitats corresponen al sector serveis, seguit per les activitats comercials amb 79 establiments que suposen un 19,6% del total, un 14,14% es classifica com a altres activitats que inclouen dipòsits de gas liquat de petroli LGP, magatzems, antenes i aparcaments. Les 28 activitats d’hostaleria i restauració suposen el 6,95% del total, el 14,64 % son d’activitat industrial i un 7,69 % restant corresponen a activitats de caràcter agroindustrial.

La incidència ambiental global de les activitats del municipi és força baixa. Així, d’acord amb la classificació de la Llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA), la major part de les activitats, en concret 97 que constitueixen el 24,07% del total, es troben classificades a l’annex III, que són les que estan sotmeses al règim de comunicació a l’administració. També hi ha 24 activitats, que suposen el 5,96%, que es troben incloses al annex II, sotmeses al règim de llicència ambiental, i tres activitats, el 0.74% del total, de l’annex I, sotmeses al règim d'avaluació d'impacte ambiental i d'autorització ambiental.

Per últim, el nombre d’activitats censades a Santa Margarida de Montbui és de 307. El gruix principal de les activitats, el 34,9% corresponen al sector serveis, seguit pel 21,2% que correspon a 65 activitats comercials i el 18,9 % es classifica com a altres que inclou dipòsits LGP, magatzems, antenes i aparcaments. Les 28 activitats d’hostaleria i restauració configuren el 9,1% del total. I també es compta amb un 6,8% d’activitat industrial i un 4,9% d’activitats de caràcter agroindustrial.

La incidència ambiental global del total de les activitats del municipi és força baixa, ja que el 53,7% són de baix risc o innòcues. En concret 52 activitats (el 16,9% del total) es classifiquen a l’annex III, 5 activitats es classifiquen a l’annex II i no hi ha cap activitat inclosa a l’annex I segons la classificació de la llei 20/2009 de prevenció i control ambiental de les activitats (PCAA).

En definitiva, amb aquests censos s’ofereix als tres ajuntaments una eina per millorar la gestió diària administrativa de les activitats i que totes les àrees implicades de l’Ajuntament tinguin a la seva disposició una base de dades conjunta de manera que puguin treballar de manera més transversal, coordinada i estratègica afectant a àmbits tals com urbanisme, medi ambient o promoció econòmica.  

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua