Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Febrer 2021 - #106

Cursos i jornades

Comença l’edició on-line del curs “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”

La primera sessió de videoformació va tenir lloc el dimecres 10 de febrer. Aquest curs on-line constarà de dotze sessions que tindran lloc cada dimecres de forma ininterrompuda entre el febrer i el maig.

El passat 3 de febrer es va obrir l’aula virtual del curs sobre “Gestió local de l’ús anòmal de l’habitatge”, organitzat per l’Oficina d’Habitatge.

Aquest curs suposa la represa d’una edició anterior d’aquesta mateixa acció formativa que va començar l’any 2020 en modalitat presencial però que es va haver d’ajornar per les restriccions a la mobilitat adoptades amb motiu de la COVID-19. Aquesta edició on-line del curs ha comptat amb més de cent quaranta inscripcions i la participació activa tant a l’aula virtual com a la primera de les sessions de videoformació de cent vint-i-cinc persones. A l’aula virtual les persones participants al curs tenen accés a tots els materials docents.

L’objectiu del curs és que les persones participants coneguin en profunditat el marc jurídic regulador de cadascuna de les situacions conegudes com a utilització anòmala de l’habitatge: l’ocupació d’un habitatge sense títol habilitant, la desocupació permanent dels immobles, l’assetjament immobiliari, la sobreocupació, l’infrahabitatge i els habitatges d’ús turístic que operen sense llicència. Durant el curs també s’analitzarà amb exemples i casos reals, les mesures d’inspecció i sanció possibles per a combatre-les d’acord amb la legislació. En aquest sentit, es revisarà amb especial atenció la Llei 24/2015, de mesures extraordinàries i urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica; la Llei 4/2016, de mesures de protecció del dret a l’habitatge de les persones en risc d’exclusió residencial; o el Decret Llei 17/2019, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge; així com les últimes sentències del Tribunal Constitucional.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #106 - Febrer 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua