Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Habitatge

El diputat Pere Pons lliura el Pla local d’habitatge a l’Ajuntament del Masnou

Pere Pons, diputat de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals, ha lliurat a l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras, el Pla Local d’Habitatge.

L’Oficina d’Habitatge ha elaborat aquest Pla, un instrument de planificació estratègica de polítiques d’habitatge en un marc de treball dels propers sis anys. El document té com objectiu definir les estratègies i propostes a desenvolupar des del govern local per procurar el dret dels ciutadans a un habitatge digne en condicions assequibles. El Pla Local d’Habitatge del Masnou té com a finalitat detectar les necessitats en matèria d’habitatge del municipi i establir els mitjans per donar-hi resposta i amb aquest propòsit el document s’estructura en diferents fases.

Una primera fase d’anàlisi defineix l’emmarcament territorial i s’analitza la població, el parc construït, el mercat, el planejament urbanístic així com el parc residencial disponible destinat a polítiques socials i la capacitat d’intervenció municipal.

Amb la diagnosi d’aquest apartat es conclou que les problemàtiques detectades més importants són: les relacionades amb l’accés a l’habitatge i la necessitat de creació d’habitatge de lloguer a causa de l’increment del nombre de persones amb problemes per accedir a un habitatge pels elevats preus de mercat al municipi i la manca d’habitatge assequible de lloguer.

Igualment s’assenyala el risc de pèrdua de l’habitatge o de manteniment i la presència de col·lectius socials en situació de vulnerabilitat residencial amb problemàtiques diverses. El document subratlla el paper de l’administració municipal en aquest sector, que compta amb recursos i una estructura específica com l’Oficina d’Habitatge, amb experiència en polítiques d’habitatge

La resta del document defineix el pla d’acció on s’estableixen els objectius generals, les  línies estratègiques i els eixos d’actuació. Juntament a la realització d’aquesta fase del Pla local d’habitatge es va celebrar un procés de participació ciutadana.

D’entre les actuacions que es desprenen del Pla hi ha la promoció de nou habitatge assequible, el reforç d’ajuts a l’emancipació i al manteniment de l’habitatge, millorar el parc residencial amb actuacions encaminades a avançar en l’accessibilitat, així com en el condicionament tèrmic dels edificis per millorar la seva eficiència energètica i sostenibilitat.

El pla també estudia noves fórmules per facilitar l’accés a l’habitatge com la masoveria urbana o la possibilitat de cessions per cooperatives d’habitatge, entre d’altres. Per impulsar aquestes actuacions, el PLH també contempla coordinar esforços amb els municipis veïns i altres administracions, així com reforçar l’estructura municipal de les polítiques d’habitatge amb la reordenació de recursos i la creació de nous instruments de gestió.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua