Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Altres

L’Oficina d’Habitatge col·labora al Postgrau d’especialització en l’administració pública per a tècnics i arquitectes de l’Escola Sert

El 15 d’abril, Ània Pluma, arquitecte de l’Oficina d’Habitatge, va impartir una ponència sobre els Plans Locals d’Habitatge al Postgrau d’especialització en l’administració pública per a tècnics i arquitectes organitzat per l’Escola Sert – COAC.

La sessió formava part del primer mòdul del postgrau, dedicat a la Planificació del territori i habitatge. Ània Pluma hi va fer una la ponència sobre “Els plans locals d’habitatge”, on va explicar el paper que té la Diputació de Barcelona en el disseny de les polítiques locals d’habitatge, fent especial èmfasi en la realització dels plans locals d’habitatge (PLH). Així mateix, va definir el context socioeconòmic, legal i competencial en què ens trobem a dia d’avui, així com la regulació, la metodologia, els continguts dels plans locals d’habitatge i el seu desplegament territorial. Per acabar, va exposar diferents experiències de PLH realitzats en els últims anys a la província de Barcelona.

En la mateixa sessió també hi van participar l’advocada Dolors Clavell Nadal, amb la ponència “La llei del dret a l’habitatge i modificacions posteriors”, i l’arquitecta Núria Colomé Montull,  de Celobert cooperativa, amb la ponència “Instruments i polítiques d’habitatge”.

Aquest mòdul del màster conté tot allò que fa referència al planejament territorial i planejament urbanístic, el marc legislatiu bàsic i divers que s'hi relaciona, i en especial la comprensió dels instruments urbanístics que són determinants per a la tècnica de la planificació. Hi destaquen els aspectes bàsics ambientals i de la mobilitat urbana i les necessitats d'habitatge, com a temàtiques amb més incidència actual sobre el territori i les persones.  

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua