Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Urbanisme

Castellterçol ja disposa del Pla Especial de Masies i l’adequació del seu planejament

Lliurat el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable i la modificació puntual de Pla General per a la seva aprovació inicial.

El Pla especial de Catàleg de masies, cases rurals i altres construccions en sòl no urbanitzable (PEM) és l’instrument d’ordenació urbanística destinat a identificar les edificacions situades en aquesta tipologia de sòl, susceptibles de reconstrucció o rehabilitació, justificar les raons que determinen la seva preservació i recuperació, i regular normativament les intervencions futures en el marc de les quals es podran atorgar les llicències i autoritzacions corresponents.

L’any 2019 es va iniciar la redacció del PEM amb l’aprovació de l’Avanç de pla que va ser sotmès a avaluació ambiental. A partir d’aquest document i dels informes de diferents organismes, es van desenvolupar els documents per a la seva aprovació inicial. 

La legislació urbanística vigent contempla una sèrie de paràmetres en totes aquestes construccions en sòl no urbanitzable (SNU) incompatibles amb l’actual planejament general del municipi. Per tal de fer-los compatibles amb el nou PEM, ha calgut redactar en paral·lel una Modificació Puntual de Pla General (MPGOU) que permetrà la regulació que estableix la legislació urbanística en les masies, cases rurals i altres construccions.

Els documents lliurats a l'Ajuntament proposen la catalogació de 51 elements i fixa els criteris per la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, els usos permesos i les possibilitats de fer-hi ampliacions o de dividir la propietat.

Com a objectius, cal destacar la fixació de residents al territori, protegir i preservar aquells habitatges existents i el reforç i la promoció de l’activitat turística i de serveis al municipi, posant en valor l’alt la qualitat del medi natural en que s’emplaçen.

Aquests documents seran sotmesos a informació pública i es sol·licitaran els corresponents informes dels organismes afectats. A partir d’aquests documents l’ajuntament continuarà la redacció i tramitació amb el suport de la GSHUA fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua