Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Urbanisme

L'Ajuntament de Sant Bartomeu del Grau ha rebut l’anàlisi de la seva evolució recent i situació urbanística actual

El document integra els antecedents i la problemàtica derivades de l’aturada de l’activitat industrial el 2003 per a posteriors iniciatives a desenvolupar.

El desenvolupament urbà de Sant Bartomeu del Grau va patir canvis profunds derivats del creixement exponencial d’una activitat industrial dels anys seixanta i durant prop de cinquanta anys, que va comportar una transformació profunda de la població. L’aturada plena i definitiva de l’activitat l’any 2003 va tenir un gran impacte físic i social, que encara avui es manifesta en un seguit de problemàtiques gran complexitat.

El treball fa un anàlisi recopilatori i sintètic dels múltiples intents i iniciatives municipals assajades des d’aleshores fins a l’actualitat. Fa el buidatge de 13 plans i projectes d’àmbit municipal redactats i tramitats entre 2007 i 2020 tot esbrinant el grau d’assoliment i execució de les propostes en ells contingudes; des del Pla director de clavegueram del 2007, fins al Pla d’acció de l’energia sostenible de 2020, passant pel Projecte d’Intervenció Integral del 2009 i el POUM de 2010.

Aquesta anàlisi documental es complementa amb una quinzena d’entrevistes realitzades als agents més significatius en l’evolució recent del municipi, amb l’objectiu d’assenyalar les debilitats i oportunitats del poble per poder encarar amb optimisme el futur demogràfic, socioeconòmic, urbanístic i ambiental del municipi. L’esmentada valoració qualitativa s’alimenta de la comparativa amb d’altres contexts i exemples de referència amb problemàtiques anàlogues i que tal vegada podrien servir d’inspiració.

Així mateix, el document destaca, entre d’altres, 4 línies de treball prioritari per assolir també l’alineament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible: l’eix salut-seguretat, l’eix paisatge-integració urbana, l’eix socioeconòmic i residencial i per últim, l’eix sostenibilitat des d’una doble òptica, econòmica i energètica.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua