Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Urbanisme

Lliurat l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet per a l’aprovació municipal

El municipi aborda la redacció i tramitació del document com a fase prèvia de la revisió del planejament general, per definir un model que permeti un desenvolupament sostenible.

La finalitat de l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Sant Vicenç de Castellet és definir les línies estratègiques i els criteris per a l’ordenació urbanística del municipi i que ha de servir com a document previ i reglat del futur POUM ajustant l’actual planejament general a les necessitats actuals i els marcs vigents de planificació.

Ateses les característiques del seu territori i les disfuncions derivades d’un planejament urbanístic obsolet, el document aborda amb especial atenció els aspectes com les necessitats de sòl urbanitzable, les necessitats de sistemes equipaments i l’articulació de les zones verdes, els dèficits de les urbanitzacions, les reserves d’habitatge protegit, la normativa de les zones residencials, l’accessibilitat al nucli urbà i als polígons industrials i la mobilitat interna, l'estat urbanístic dels sòls industrials i els riscos d’inundabilitat.

La proposta contempla diferents alternatives, prioritzant la que millor respon a les problemàtiques existents i necessitats futures i planteja diferents opcions per a desenvolupar cadascuna de les següents línies d’actuació:

-Posar en valor el sòl no urbanitzable, evitant l’ocupació innecessària de sòls rurals de notable qualitat ambiental, paisatgística i agrària.

-Reordenar els espais de marge dels teixits urbans, amb intervencions acurades sobre el teixit residencial en sòls situats en àmbits on també es proposa la reordenació de l’espai públic i els equipaments, i la recuperació d’elements patrimonials per a ús públic.

-Articular els polígons industrials en un únic pol municipal d’activitat econòmica, millorant les infraestructures viàries existents i creant nous vials de connexió.

L’Avanç de POUM s’acompanya del Document inicial estratègic que conté l’anàlisi dels aspectes ambientals més rellevants i alhora incorpora recomanacions en clau de salut per que puguin ser considerades en la redacció del futur document d’aprovació inicial.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua