Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Urbanisme

El Pla especial de catàleg de masies de Parets del Vallès ja s’ha lliurat per a la seva aprovació inicial

Lliurat el Pla especial de catàleg de masies, cases rurals i altres construccions del sòl no urbanitzable (PEM) així com la modificació puntual de planejament associada.

El PEM és la figura d’ordenació urbanística que permet la identificació d’aquelles construccions situades dins del Sòl No Urbanitzable (SNU) susceptibles de ser reconstruïdes o rehabilitades per raons arquitectòniques, històriques, ambientals, paisatgístiques o socials.

Al municipi de Parets del Vallès el gir de l’activitat agrària cap a una economia més industrialitzada a la dècada dels anys seixanta comportà un progressiu canvi en el model d’ocupació del territori i per tant l’abandonament progressiu de moltes de les edificacions lligades a la producció agrària.

L’any 2019 s’iniciaren els treballs de redacció de la fase d’avanç d’aquest instrument urbanístic amb l’objectiu d’evitar la desaparició, preservar els valors i dotar d’activitats a les construccions del SNU candidates a ser catalogades conforme a la normativa urbanística. A partir d’aquest document d’avanç, sotmès a avaluació ambiental, i dels altres informes emesos pels diferents organismes, s’ha generat el document per a la seva aprovació inicial.

El PEM proposa la catalogació de 22 edificacions del SNU on cada una d’elles consta en una fitxa individualitzada on es fixen els criteris per a la seva restauració, rehabilitació i reconstrucció, i les possibles ampliacions i divisions horitzontals  de la propietat. Així també, determina els usos permesos d’acord amb l’article 47 del text refós de la Llei d’urbanisme (TRLUC).

Paral·lelament, s’ha tramitat una Modificació Puntual del Pla general d’ordenació urbana de Parets del Vallès aprovat al 2007 per adaptar-lo a la legislació urbanística vigent i evitar contradiccions amb les determinacions del PEM.

La documentació derivada del catàleg serà sotmesa al preceptiu període d’informació pública i, al mateix temps, l’Ajuntament sol·licitarà els informes sectorials als organismes competents. Un cop es disposi de la resolució d’aquests, l’Ajuntament amb el suport de la GSHUA continuarà amb el procés de tramitació del PEM fins a la seva aprovació definitiva i posterior publicació als diaris oficials.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua