Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Urbanisme

L'Ajuntament d'Argentona ja disposa de les “Alternatives de regularització de les urbanitzacions de Can Cabot i Can Raimí”

L’estudi planteja estratègies de viabilitat i culminació del procés de transformació, bloquejat durant anys per la càrrega econòmica a imputar als veïns.

Can Cabot i Can Raimí, constitueixen un teixit continu de baixa densitat, envoltat per l’Espai protegit d’interès natural La Conreria-Sant Mateu-Céllecs, amb una topografia complexa i amb zones potencialment inundables.

El treball lliurat consta d’una exhaustiva anàlisi sociodemogràfica, econòmica, ambiental i de riscos, de patrimoni i paisatge de la qual destaca especialment l’anàlisi d’un conjunt ampli de plans i propostes aplicades orientades a decidir les estratègies i actuacions més reeixides en contextos similars per poder abordar amb garanties el cas concret de Can Cabot i Can Raimí.

Cal destacar també la distribució d’una enquesta entre el veïnat, per conèixer la repercussió assumible dels costos d’urbanització per part dels propietaris i l’estimació mensual d’ingressos per llar per fer-hi front. La georeferenciació dels resultats de l’enquesta ha permès la seva vinculació amb cadastre i padró, i una quantificació mitjana de la quota mensual assumible per cada habitatge.

S’han estudiat, així mateix, diferents escenaris per esbrinar el potencial de reducció dels costos d’urbanització en funció de diverses qualitats i acabats i s’han explorat les repercussions de diferents alternatives d’actuació ja sigui desenvolupant el projecte de manera unitària per tots dos àmbits, o de forma independent. En aquest segon cas s’ha plantejat un fraccionament per etapes/serveis o un únic desenvolupament.

Finalment s’ha valorat també la possibilitat de desenvolupar una modificació puntual del POUM o un Pla de Millora Urbana per proposar una nova tipologia edificatòria que faciliti la implantació d’algun petit comerç de proximitat, actualment inexistent a l’àmbit de les urbanitzacions.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua