Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Cursos i jornades

L’urbanisme ecosistèmic ocupa el primer Espai d’Urbanisme a Debat de 2021

El Servei d’Urbanisme va celebrar el dia 8 d’abril una acció formativa orientada al debat i la reflexió sobre l’encaix dels serveis ecosistèmics en la pràctica urbanística.

L’urbanisme com a pràctica complexa i necessàriament evolutiva requereix d’un espai de formació i debat en el que més enllà dels coneixements reglats sobre la matèria s’explorin avenços, propostes o innovacions disciplinars que alimentin i actualitzin l’instrumental a disposició dels professionals, especialment de l’administració pública.

Amb aquest objectiu el Servei d’Urbanisme va celebrar una sessió de debat i reflexió dedicada en aquesta ocasió a la incorporació del concepte de servei ecosistèmic en el planejament urbanístic i en la reinterpretació de la matriu urbana i territorial dels nostres municipis.

Per orientar el debat, es va comptar amb quatre intervencions de professionals, acadèmics i personal de l’administració provinents de disciplines diverses com l’enginyeria agrònoma, l’arquitectura o la biologia en les que d’una banda es van perfilar els conceptes utilitzats i de l’altra es van mostrar casos aplicats tant de planejament territorial i urbanístic com de regeneració del teixit urbà.

Amb una assistència de personal tècnic i directiu d’una trentena d’ens locals, el debat va posar de manifest el potencial de les eines d’anàlisi i intervenció basades en els valors que el serveis ambientals aporten a la societat com a mecanisme de millora dels nostres entorns i de les persones que els habiten.

Aquesta ha estat la primera sessió d’un espai formatiu recuperat aquest any 2021 que té vocació de continuïtat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua