Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Normativa

Disponible un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, amb l’actualitat normativa del primer trimestre de 2021

L’Oficina d’Habitatge acaba de publicar un nou número de la publicació trimestral Habitatge i Món Local, que resumeix les novetats normatives aprovades entre els mesos de gener i març de 2021 en matèria d’habitatge.

En aquest número hi destaca el RDLL 1/2021 en matèria de protecció dels consumidors i usuaris davant situacions de vulnerabilitat social i econòmica, que introdueix la “persona consumidora vulnerable” a la normativa estatal de defensa de les persones consumidores i usuàries i, a més, estén les mesures de suspensió dels procediments de desnonaments i llançaments als procediments penals contra ocupacions. Aquesta última disposició ha estat objecte de recurs d’inconstitucionalitat.

Justament el recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes de lloguer, també apareix en aquest número d’Habitatge i Món Local, com ho fa la sentència del TC que declara nuls determinats preceptes del DL 17/2019 de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge.

Al document també hi trobareu el RDLL 2/2021 de reforç i consolidació de mesures socials que establia la pròrroga dels contractes de lloguer i moratòria de les rendes de lloguer d’habitatge fins al 9 de maig. El 14 d’abril es va anunciar l’ampliació de tres mesos de les mesures d’aquests decrets-llei en matèria de desnonaments i contractes de lloguer d’habitatge, que estaven vigents fins al 9 de maig, quan està previst que finalitzi l’estat d’alarma.

Pel que fa les mesures de foment, ajuts i subvencions, d’aquest trimestre, es recull que l’Agència de l’habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a persones grans.

L’informe Habitatge i Món Local - Actualitat Normativa, és una publicació periòdica de caràcter trimestral, que recull l’actualitat normativa en matèria d’habitatge i rellevant pel món local. La Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA) de la Diputació de Barcelona, elabora aquesta publicació des de l’any 2010, amb l’objectiu d’oferir una eina de suport i d’actualització permanent a tots els professionals que realitzen tasques de planificació, disseny, implementació, desenvolupament o gestió de les polítiques d’habitatge a nivell local.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua