Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Altres

El Servei d'Urbanisme participa al Primer Congrés d’Estudis sobre la Ciutat de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic

 

Els dies 22, 23 i 24 de març, Lorena Perona, arquitecta del Servei d’Urbanisme, va explicar el grup Entorn urbà i salut al 1er Congrés d’Estudis sobre la Ciutat en el marc del Programa Universitari del mateix nom.

Sota el nom de RECUPERAR LA CIUDAD HOY, l’argumentari del congrés defensa que les nostres ciutats afronten avui en dia problemes ambientals que encara no sabem com resoldre, als que cal afegir problemes socials igualment crítics. Davant d’aquestes circumstàncies, és difícil suposar que les ciutats, tal i com les coneixem, poden seguir planificant, construint, o ser habitades de la mateixa manera com han fet fins ara.

L’objectiu del congrés, amb més de 160 ponents, és generar un espai de reflexió i discussió entorn a experiències i propostes de planificació urbana que transformin utopies al voltant de la ciutat en iniciatives compromesos i amb dimensió social. En aquest context, l’àmbit d’intercanvi tècnic d’Entorn Urbà i Salut, ha estat seleccionada com una d’elles.

La GSHUA va participar en el bloc temàtic titulat “Modelos de ciudad: cuidados, salud, educación, bienestar y ocio”, on va poder explicar l’experiència del Servei d’Urbanisme en la incorporació de criteris de salut en el planejament urbanístic municipal, els projectes pilot desenvolupats, les eines metodològiques dissenyades, però també els reptes de futur en relació al foment d’entorns urbans saludables. La intervenció, de Lorena Perona, es va celebrar en una taula rodona moderada per Jessica Bautista, Directora de projectes del PUEC i ex-Directora de Política Territorial de la Secretaria de Desenvolupament Social del Govern mexicà.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua