Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Maig 2021 - #107

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

Lliurats a quatre ajuntaments els plans d’autoprotecció dels seus equipaments municipals

El document s’ha lliurat als Ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, el Bruc, Olesa de Montserrat i Igualada

El Pla d’autoprotecció (PAU) és una eina de programació de les accions i mesures que s’han d’adoptades per part dels responsables de les activitats que s’organitzen, amb els seus mitjans i recursos. La finalitat d’aquest pla és donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se en aquests equipaments í  aconseguir que les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica.

En el mes de març l’Oficina d’Activitats ha lliurat el Pla d’autoprotecció de la piscina La Blava de Sant Vicenç dels Horts i el Pla d’autoprotecció del Casal Familiar del Bruc.

La piscina La Blava es tracta d’un establiment obert a l’aire lliure, amb tres accessos independents des de la via pública que permeten accedir a diferents espais amb funcions diferenciades: piscina, zona esportiva i bar L’activitat ordinària del complex és la piscina amb zona d’esports però també es realitzen altres activitats com casals d’estiu, activitats dirigides aquàtiques o jornades solidàries. Puntualment s’hi realitzen determinats esdeveniments no associat a l'ús aquàtic i de baix aforament.

El Casal Familiar del Bruc és un edifici polivalent, al servei de la ciutadania que inclou diferents tipus d’activitats que es realitzen, de forma general, durant tot l'any. L'espai inclou servei de bar, una zona de teatre amb una capacitat per a 301 seients, una zona de ball i dues sales per a les entitats del municipi. 

En el mes d’abril s’han lliurat dos plans més, el Pla d’autoprotecció del pavelló de Sant Bernat d'Olesa de Montserrat i el de l’aeròdrom General Vives d’Igualada-Òdena.

El pavelló de Sant Bernat és un pavelló poliesportiu annex a l’escola Sant Bernat que s’utilitza com a equipament esportiu per a la mateixa escola així com també per a usos esportius extraescolars. Esporàdicament també se li dona un ús de pública concurrència per realitzar festes i espectacles com poden ser  concerts, la celebració del carnestoltes o l’arribada dels reis de l’orient. En aquests supòsits, l’aforament es limita a 1.900 persones.

L’Aeròdrom d’Igualada-Òdena General Vives, és un aeròdrom de tipus general-esportiu, gestionat pel Consorci per a la Gestió de l’Aeròdrom entre els municipis d’Igualada i Òdena. El recinte té una superfície total de 149.711 m2 i s’ubica al terme municipal d’Òdena, en una zona aïllada envoltada de camps de conreu i una masia aïllada a 1,5 Km del seu nucli urbà i aproximadament a 2 Km del nucli urbà d’Igualada.

L’aeròdrom es distribueix en diferents elements: 2 pistes paral·leles, hangars i magatzems, instal·lacions privades i instal·lacions de bombers. Durant el període de risc d’incendis, a les instal·lacions s’hi instal·len un conjunt de contenidors prefabricats, tipus habitatges, per als Bombers de la Generalitat de Catalunya que disposen d’una base amb dos avionetes i un helicòpter bombarder, ja que durant l’estiu, utilitzen part d’aquest espai com a base per a mitjans aeris. L’activitat habitual de l’aeròdrom es pot dividir en activitats de lleure aeronàutic, formació i aprenentatge i activitats industrials, essent aquestes, activitats que s’han implantat a l’aeròdrom, bàsicament a les instal·lacions d’Ultramàgic i de Globus Kon-Tiki que disposen del seu propi pla d’autoprotecció.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #107 - Maig 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua