Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Habitatge

El programa d’auditories energètiques de la Diputació de Barcelona fa per tercera edició, 1.390 noves visites a llars vulnerables

La tercera edició del programa d’auditories i intervenció als habitatges en situació de pobresa energètica beneficiarà 130 municipis.

Les auditories es porten a terme entre els mesos de novembre del 2020 i agost del 2021 i es desenvolupen de manera transversal entre el Servei d’Acció Social, l’Oficina d’Habitatge i la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona. El seu objectiu és reduir la factura energètica de les llars vulnerables i empoderar la ciutadania en la gestió dels seus subministraments. Fins ara se n’havien portat a terme dues edicions, el 2018 i el 2019, amb 1.400 auditories energètiques a cada edició.

Les auditories energètiques domèstiques es fan a través de dues visites a les llars, en les quals s’analitzen les instal·lacions, els tancaments i els hàbits de consum. El programa inclou l’assessorament personal sobre com fer un millor ús dels subministraments d’energia, d’aigua i de gas per tal de reduir l’import de les factures. En les visites també se subministren materials de baix cost, com ara bombetes de baix consum, regletes per reduir els consums ocults dels electrodomèstics i cintes aïllants per portes i finestres, entre d’altres.

A més, també es fan petites reparacions domèstiques i s’ajuda les famílies a fer determinats tràmits amb les companyies subministradores, per tal de reduir l’import de les factures: sol·licitud del bo social i ajust de la potència contractada.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua