Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

L’Ajuntament de Berga ja disposa del document de Planificació estratègica integral del Barri Vell i altres àrees urbanes del municipi

El document s’ha elaborat seguint el mètode de la planificació urbana integral i ha estat prova pilot per la redacció d’Agendes Urbanes Locals. 

El Barri Vell de la ciutat de Berga pateix d’un seguit de dèficits derivats del deteriorament i l’abandonament de part del seu parc residencial i d’una dinàmica regressiva de l’activitat econòmica que s’hi localitza.

El document lliurat a l’Ajuntament respon a la necessitat de plantejar un seguit d’accions i orientacions estratègiques per al barri vell i la seva relació amb altres àrees de la ciutat des d’una perspectiva estructural en quant a la seva configuració física i socioeconòmica. Per la complexitat i l’abast de la problemàtica exposada a la demanda d’assistència en matèria de Diagnosi i Estratègies, des del Servei d’Urbanisme es va considerar donar una resposta específica, a mode de projecte pilot per la redacció de l’Agenda Urbana Local. A tal efecte es va considerar que la millor eina de treball seria l’aplicació de l’anomenada planificació urbana integral, basada en un procés ampli de participació institucional i ciutadana.

Durant un període de 10 mesos, i amb el suport complementari del Servei d’Agenda 2030 i Participació de la Diputació, s’ha desenvolupat un procés de participació, amb sessions i tallers presencials i virtuals i amb una àmplia representació institucional i social de la ciutat de Berga.

Fruit d’aquest procés s’ha elaborat una estratègia de ciutat basada en tres grans blocs: Suport urbà per a la vida quotidiana, Ciutat activa, diversa i amb identitat i Ciutat vinculada amb el seu entorn. Per cada un d’aquests blocs s’han definit un seguit d’objectius estratègics, unes accions vinculades i un calendari d’accions i de prioritats, així com una bateria d’indicadors de seguiment. S’ha definit així mateix una estratègia de difusió i comunicació per una millor governança de la seva implementació.

Aquest treball permet un alineament directe de la ciutat de Berga amb les Agendes urbanes catalana i espanyola, d’acord amb l’orientació corporativa recollida al Projecte transformador de la Diputació de Barcelona d’Impuls a les Agendes Urbanes Locals.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua