Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

Lliurat a l'EMD de Sant Miquel de Balenyà l’estudi urbanístic de la Ronda Sud al creuament de la via de ferrocarril

L’assistència té per objecte la redacció d’un informe que analitza la problemàtica derivada de la ubicació de la fàbrica d’embotits Monells.

La fàbrica d’embotits Monells SA, es troba situada a la banda est de la via del ferrocarril de Barcelona a Puigcerdà, fet que li genera un dèficit greu d’accessibilitat al polígon industrial l’Avellanet, situat a l’altra banda de les vies, a l’àmbit de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà, que forma part del municipi de Seva. L’accés rodat a aquesta fàbrica es produeix, doncs, creuant pel pont actual de la Carretera BV 5303 i a través del nucli urbà residencial per un carrer (Camí Ral) que resulta envaït per un tràfic pesant no previst generant així un perill potencial per a les persones, danys continuats en el mobiliari urbà i alterant el normal funcionament de la mobilitat de vianants i vehicles particulars amb les conseqüents afectacions ambientals per al veïnat.

Per altra banda, l’alt nivell d’ocupació de sòl de la instal·lació industrial, que confronta amb sòl urbà residencial consolidat i amb sòl no urbanitzable, impedeix generar un espai adequat per a l’aparcament i maniobra dels vehicles que accedeixen a la fàbrica.

En base a aquestes circumstàncies, el document lliurat planteja diverses alternatives d’accessibilitat de vehicles pesants a la fàbrica Monells, totes elles destinades a eliminar aquest tràfic pel nucli urbà de Sant Miquel de Balenyà. Les propostes contemplen la iniciativa privada en el seu finançament i estableixen condicions urbanístiques que permetin esgotar en la mesura del possible el sostre edificable encara no realitzat a la parcel·la industrial. També s’ha analitzat l’alternativa de traslladar la fàbrica fora del nucli urbà.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua