Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

Lliurat a les Franqueses del Vallès l’Informe d’avaluació final del projecte d’intervenció integral al Barri de Bellavista

L’any 2010 l’Ajuntament de Les Franqueses inicià el Projecte d’Intervenció Integral (PII) de Bellavista, emmarcat en la Llei de Barris.

D’acord amb el que estableix l’article 12 de de la mateixa Llei, un cop finalitzades les actuacions d’aquest programa, s’havia d’elaborar un informe d’avaluació final que reflectís l’impacte dels resultats des de la perspectiva de la funcionalitat urbanística i territorial, l’estructura econòmica i comercial, les implicacions ambientals, la cohesió social i l’equitat de gènere. Així doncs, s’ha lliurat a l’Ajuntament un informe on s’especifica el grau d’execució del programa, les possibles desviacions, l’assoliment dels objectius i la incidència del projecte en relació a l’àmbit d’actuació i es proposen alguns aprenentatges que es poden extreure de la gestió de tot el Pla.

L’avaluació, a més de l’anàlisi documental ordinària, ha requerit el contacte amb els agents que hi han intervingut. De les conclusions del treball cal remarcar que la implementació del PII ha permès, a més de l’execució de les accions previstes, la creació d’espais estables de col·laboració (taula d'entitats i comissions de seguiment) amb els veïns i veïnes, que perduraran més enllà del Pla.

La Diputació de Barcelona, a través de la GSHUA, ja va donar suport tècnic a l'Ajuntament en la redacció del PII al 2009 i 2010 i va participar en l'Avaluació Intermèdia del PII a l'any 2015-2016. La culminació d’aquesta assistència ha estat altra vegada el suport de la Gerència en l'avaluació final del projecte.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua