Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

Castellví de la Marca ha rebut el DIES per la desvinculació d’un sector discontinu a La Múnia

L’assistència té per objecte l’anàlisi de les problemàtiques d’un sector urbanitzable a La Múnia i proposa diverses alternatives per al seu desenvolupament.

El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellví de la Marca contempla un sector discontinu de sòl urbanitzable delimitat, configurat per dos àmbits diferents: un primer àmbit actualment destinat a activitats agrícoles i un segon àmbit ubicat dins el nucli urbà de La Múnia.

L’àmbit ubicat a La Múnia, de gairebé 4.000 m2, és un terreny ocupat per un celler en desús i en estat ruïnós, l'edificació consta de dos nivells de soterranis amb alguns forats oberts a tres alçades. El recinte, tot i estar tapiat, és de fàcil accés, situació que genera problemàtiques de seguretat i salubritat. L’altre espai que forma part d’aquest sòl urbanitzable delimitat es troba al nord-oest del nucli de La Múnia, adjacent al carrer Montserrat, amb alguns terrenys erms i altres usos agrícoles.

L’estudi sol·licitat per l’Ajuntament analitza totes les variables que incideixen en el sector, diagnostica el seu estat i estableix estratègies i alternatives de desenvolupament. El document lliurat a l’ajuntament planteja la desvinculació total o parcial del sector mitjançant una modificació puntual del POUM per a l’obtenció d’espai lliure al centre de La Múnia i per a l’execució del creixement residencial previst al planejament. Es plantegen cinc alternatives, tals com l’increment de sostre a la zona del centre i la desvinculació dels dos àmbits, el desenvolupament del sector urbanitzable en diferents etapes, l’expropiació de l’espai lliure i una combinació d’aquestes accions. A més, el treball incorpora una valoració econòmica de les alternatives proposades i una previsió de costos de les possibles accions a desenvolupar.

Amb aquest document s’aporta la informació necessària per que l’Ajuntament eventualment desplegui l’estratègia més adequada segons les seves necessitats i capacitat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua