Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

L’Ajuntament de Sobremunt rep la modificació puntual de les Normes de Planejament Urbanístic per a l’àmbit del Molí

El document proposa l'ordenació del Polígon d’actuació urbanística pel seu desenvolupament i l’obtenció de sòl per habitatge protegit.

El planejament general vigent a Sobremunt, les Normes de planejament urbanístic a la Catalunya Central de 2015, preveu el desenvolupament d’un petit àmbit de sòl urbà no consolidat mitjançant un polígon d’actuació urbanística, PAU-1 El Molí, amb la finalitat d’ordenar els solars vacants al voltant de l’equipament El Molí.

Aquest àmbit  es troba situat al sud del nucli urbà del municipi entre la carretera de Vic i la riera amb l’encreuament amb el carrer que va a l’Ajuntament. És un àmbit estratègic entre dos espais públics de gran centralitat i activitat al municipi, la sala polivalent El Molí, on es realitzen la pràctica totalitat d'activitats de caràcter social, cultural i esportives del municipi, i la Font de la Roca, un espai d'interès natural i de lleure.

Mitjançant un estudi prèvi realitzat per part de la Diputació de Barcelona, es va constatar la manca de viabilitat econòmica del polígon segons les condicions fixades al planejament vigent. Aquest fet va motivar l’interès de l’Ajuntament de Sobremunt per abordar la redacció i tramitació de la Modificació puntual de Normes de Planejament Urbanístic en l’àmbit del PAU-1 de Sobremunt, sol·licitant al servei d’urbanisme de la Diputació la seva redacció.

La modificació proposada estableix els objectius de creació d’un espai lliure associat a l’equipament municipal, l’obtenció de sòl públic per a la implantació d’habitatge protegit de cara a potenciar les polítiques d’habitatge del municipi i dotar de vialitat a la finca de Cal Boix que actualment no disposa d’accés rodat,  tot respectant i protegint l’espai natural de la Font de la Roca i la riera adjacent. Amb la nova ordenació es garanteix la viabilitat econòmica del polígon i es canvia el sistema de gestió per tal que l’Ajuntament pugui liderar el procés de transformació de l’espai.

En tractar-se d’una modificació puntual de Normes de Planejament Urbanístic, la seva tramitació i aprovacions corresponen a la Comissió territorial d’urbanisme de les Comarques Centrals. A tal efecte l’ajuntament ha acordat enviar el document als Serveis Territorials per la seva tramitació i aprovacions corresponents fins a l’assoliment de la seva executivitat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua