Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

Lliurat a Centelles el document de Diagnosi i estratègies d’alternatives urbanístiques a 2 sectors del municipi

El document analitza dos àmbits del municipi per a establir l’estratègia de desenvolupament d’un subsector urbanístic existent i la nova delimitació d’un sector per a ús industrial.

El municipi de Centelles disposa d’un Pla general d’ordenació urbana vigent des de l’any 1983  que ha estat sotmès a nombroses modificacions puntuals.

El primer àmbit d’estudi, anomenat Sector S. XIX, és un sector d’ús mixt residencial i industrial que s’ha anat desenvolupat en diverses etapes mitjançant subsectors i execucions parcials de les infraestructures vinculades. Com a resultat d’aquest procés s’ha anat configurant un espai residual que presenta nombroses dificultats per conformar i generar àmbits funcionals que permetin implantar el sostre industrial pendent de desenvolupar.

El treball analitza els antecedents urbanístics de l’àmbit i proposa una estratègia d’actuació que permeti desenvolupar el sector i aconseguir els objectius i cobrir les necessitats actuals del municipi. Així, es proposa una modificació puntual del planejament urbanístic general que afecti al Subsector Segle XIX amb els objectius i finalitats següents: aconseguir un increment de la reserva de sòl per habitatge de protecció pública, millorar l’espai públic i preveure una reserva important d’apartament vinculat a l’estació de ferrocarril, crear una façana per al nucli històric del municipi i conformar una xarxa de recorreguts de natura i lleure amb el reconeixement de les rieres i els seus entorns naturals de qualitat ambiental i paisatgística tot preservant-los de la transformació urbanística. 

En el segon àmbit d’actuació s’analitza i proposa una intervenció mínima per obtenir una reserva de sòl industrial on es pugui desenvolupar el sostre industrial extret del subsector del Segle XIX. El document analitza els components ambientals, territorials, urbanístics i econòmics i proposa una estratègia d’ampliació del polígon de la Gavarra. La ordenació que es preveu permet la mínima classificació de sòl a urbanitzable optimitzant al màxim el seu rendiment per a l’activitat econòmica, l’aprofitament i la millora de la xarxa viaria del polígon existent tot disposant de la infraestructura ja existent.

Finalment l’operació d’ampliació proposada també permet endreçar alguns espais preexistents dels polígon i preveure una gran peça d’espais lliures que faci de coixí entre el sector ampliat i els espais agrícoles que envolten l’àmbit.

El document s’ha desenvolupat en dues fases de treball, anàlisi i diagnosi una i estratègies l’altra, i pretén contribuir a una adequada presa de decisió respecte al desenvolupament del planejament urbanístic del municipi de Centelles en els dos àmbits d’estudi.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua