Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

Santa Eulàlia de Ronçana ja disposa del Document d’estratègies d’actuació urbanística per al Polígon Can Font

L’objectiu del treball és analitzar els antecedents del sector per culminar el procés de transformació urbanística del polígon de la manera més adequada i viable.

L’àmbit del treball se centra en el polígon d’urbanització de Can Font (PU-16), un àmbit residencial de baixa densitat de 7,69 Ha situat a l’aiguabarreig del riu Tenes i el Torrent de Can Font, a l’est del terme municipal.

L’objectiu del treball és analitzar els antecedents del sector en els aspectes geogràfic, urbanístic, normatiu i econòmic per establir una diagnosi i plantejar diverses estratègies.

El Pla d’ordenació urbanística municipal de Santa Eulàlia de Ronçana, aprovat a l’any 2015, defineix vint-i-un polígons d’urbanització en sòl urbà consolidat, pendents únicament d’acabar d’adequar la seva urbanització. En el cas de Can Font, altament consolidat i amb les cessions materialitzades, es determina l’obligació de redactar el corresponent projecte de reparcel·lació econòmica per cooperació i el projecte d’urbanització.

El document lliurat planteja un seguit d’estratègies i escenaris alternatius per promoure l’execució del polígon buscant solucions basades en la reducció de costos per a les persones propietàries, la jerarquització i optimització la superfície de vials dins del polígon tot eliminant els trams prescindibles, la definició d’uns elements d’urbanització mínima per poder recepcionar la urbanització, la garantia d’accessibilitat a persones de mobilitat reduïda, la potenciació dels espais per a vianants i la preservació dels valors ecològics, ambientals i paisatgístics en la zona verda i curs fluvial del torrent de Cant Font i confluència amb el riu Tenes.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua