Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Urbanisme

L’Ajuntament de Cardona rep el document d’aprovació inicial del Pla de millora urbana de la Colònia dels Arquers

Les cases es van construir a l’any 1936 i es van implantar condicionades pels desnivells del terreny i pràcticament la totalitat de les finques són de propietat municipal.

El sector de Pla de millora urbana delimitat a la Colònia dels Arquers pel Pla d’ordenació urbanística municipal vigent a Cardona preveu la construcció de nous habitatges, incloent els de protecció pública que determina la llei, així com reserves per a sistemes d’espais lliures i equipaments.

L’objectiu de Pla és reordenar el sector delimitat pel POUM per millorar la urbanització i la mobilitat de l’àmbit i per establir l’ordenació detallada de les antigues colònies de les mines de Cardona. Més enllà de millorar les condicions generals d’urbanització, serveis i sistemes públics, un dels grans reptes a assolir durant a redacció del document ha estat trobar l’equilibri per mantenir l’essència i la memòria històrica de la colònia mantenint i millorant els habitatges existents i, alhora, proposar una oferta residencial atractiva per potenciar l’arribada de nous ciutadans.

D’aquest forma, l’ordenació proposada pel Pla de millora urbana respecta quatre edificacions existents i catalogades que es mantindran com les edificacions dels antics miners i estableix unes noves tipologies edificatòries que s’adapten a la topografia i que , tot i respectant l’essència de les edificacions de l’antiga colònia, s’adapten als estàndards de qualitat que requereixen els nous habitatges.

Els nous creixements es plantegen en diferents tipologies residencials, des de cases unifamiliars aïllades a blocs d’edificis plurifamiliars, que podran gaudir de l’entorn natural de la vall i d’una nova urbanització lliure de vehicles doncs també es preveu una adaptació topogràfica del terreny que permetrà construir una aparcament sense una excessiva excavació. Finalment, també es preveu una reserva d’equipament comunitari que es connectarà amb la nova urbanització i amb accés directe des de la carretera. 

El document d’aprovació inicial del Pla de millora urbana s’aprovarà per l’Ajuntament de Cardona  i es tramitarà d’acord amb el procediment establert per la legislació urbanística fins a la seva aprovació definitiva.  

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua