Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Cursos i jornades

La masoveria urbana a debat a la segona edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge

L'objectiu d'aquest Espai de la XSLH era presentar diferents programes locals de masoveria urbana que s’han dut a terme arreu de Catalunya durant els darrers anys.

El 13 de maig, l’Oficina d’Habitatge va organitzar la segona edició d’aquest any dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge. Aquesta edició duia per títol “Aspectes pràctics de la masoveria urbana

A la sessió també es va presentar el material gràfic i audiovisual que l’Oficina d’Habitatge de la Diputació de Barcelona ha produït per posar a disposició dels ens locals que vulguin fer difusió d’aquest model alternatiu d’accés i tinença d’habitatge.

La masoveria urbana és un contracte en virtut del qual la persona propietària d’un habitatge en cedeix l’ús, pel termini de temps que s’acordi, a canvi de que la persona cessionària (el masover/a) n’assumeixi les obres de rehabilitació i manteniment que s’acordin.

La sessió es va celebrar en format webinar i hi van participar responsables tècnics i polítics dels ajuntaments de Manresa, Lleida, Torelló i el Consell Comarcal d’Osona per explicar els programes de masoveria urbana que han impulsat als seus respectius municipis.

Seguidament es va obrir un espai de debat amb una cinquantena de tècnics i tècniques que presten serveis a les Oficines Locals d’Habitatge dels ens locals de la demarcació de Barcelona que s’havien inscrit a la sessió. El debat va girar al voltant de la importància de la difusió d’aquest model, que pot facilitar la mobilització d’habitatges desocupats i en mal estat de conservació, i que alhora pot proporcionar solucions residencials assequibles; el paper que pot adoptar una administració local que aposti per aquest model; i els aspectes clau en la gestió d’aquests programes, tot aprenent de les experiències que ja han reeixit.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua