Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Cursos i jornades

Jornada Panel 2020 "Polítiques locals d’habitatge en el context de la crisi sanitària”

Les polítiques d’habitatge es consoliden i guanyen pes en l’estructura dels municipis. Així es desprèn dels resultats del Panel de polítiques locals d’habitatge 2020.

La jornada del 3 de juny, organitzada per l’Observatori Local d’Habitatge de la Diputació de Barcelona, va comptar amb la participació de més de 120 professionals de les polítiques d’habitatge.

El Panel de polítiques locals d’habitatge és una enquesta en què participen els municipis de més de 10.000 habitants de la demarcació de Barcelona. Es tracta  d’una iniciativa de la Diputació de Barcelona i la Fundació Carles Pi i Sunyer que té com a objectiu recollir de manera periòdica i sistemàtica la informació rellevant i d'utilitat per a l'anàlisi, avaluació i millora de les polítiques locals d’habitatge.

Aquest any l’enquesta també recollia un apartat sobre l’impacte de la COVID-19 en les actuacions d’habitatge als municipis de la demarcació. L’emergència sanitària ha tingut un impacte molt notable en els ens locals, que han hagut d’adaptar-se al nou context reforçant tots els recursos disponibles per atendre situacions marcades per l’emergència i la vulnerabilitat. Els participants i assistents a la Jornada van reflexionar sobre aquests temes i sobre d’altres  qüestions relacionades amb la implementació de les polítiques d’habitatge als municipis.

A banda de la presentació dels resultat del Panel, que van fer la Fundació Carles Pi i Sunyer i l’Oficina d’habitatge, la jornada va comptar amb dues taules rodones. A la primera, que duia per títol “Quin és l’impacte de la crisi sanitària en les polítiques públiques locals d’habitatge?” hi van participar Jaume Fornt Paradell, director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Carles Donat Muñoz, cap de projectes de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB), Sergio Nasarre Aznar, catedràtic de Dret Civil URV i director de Càtedra UNESCO d’Habitatge i Joana Amat. La segona taula va comptar amb la representació de diferents municipis per debatre “Quina ha de ser l’agenda pública local d’habitatge? El lideratge local davant els reptes de les polítiques d’habitatge”. Hi van participar Lluïsa Melgares Aguirre, tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, regidora d'Habitatge Social i Rehabilitació de l’Ajuntament de Terrassa, Francesc Xavier Serra Albet, regidor d’Urbanisme i Habitatge de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jordi Martínez Vallmitjana, regidor de Benestar Social, Habitatge, Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Mobilitat de l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, i Xavier Rodríguez Sendra, regidor d’Habitatge, Urbanisme i Obres de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia.

A la web de l’Observatori local d’habitatge, dins de l'apartat avaluació, es poden trobar els informes Panel des del 2012 fins el 2020. I a l'apartat de Jornades i espais de la mateixa web, tot el material relacionat amb la Jornada Panel 2020.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua