Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'Oficina d'Activitats lliura els Programes d’Autoprotecció (PAU) de 6 municipis

Els PAU són de Puig Reig, Les Franqueses del Vallès, Mollet del Vallès,  Cornellà de Llobregat, Premià de Dalt i Sallent.

S’ha lliurat a l’Ajuntament de Puig-Reig el PAU del pavelló municipal d’esports; a l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès el PAU de l’espai Can Prat; a l’Ajuntament de Mollet del Vallès el PAU del pavelló municipal Riera Seca; a l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat el PAU de l’estadi municipal Pilar Pons; a l’Ajuntament de Premià de Dalt el PAU del Pavelló poliesportiu i a l’Ajuntament de Sallent, el PAU del pavelló municipal d’esports Agustín Rueda.

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. Per tant, el Pla d’autoprotecció donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se

El pavelló municipal d’esports de Puig-Reig és un recinte ubicat al nucli urbà del municipi, construït l’any 1986 i reformat el 2010 que consta de dues plantes i dues ales amb  pista esportiva i graderia on s’hi desenvolupen activitats esportives i, de forma extraordinària, altres activitats tipus concert.

L’Espai Can Prat de les Franqueses del Vallès ha transformat un antic projecte de centre cultural amb un auditori en un edifici polivalent per a usos sociosanitaris, esportius i culturals. Aquest canvi d’usos és fruit d’un procés participatiu executat entre els anys 2013 i 2014. La superfície total de l’edifici és de 5.279 m2, i inclou els següents usos: un pavelló poliesportiu, el Centre d’Atenció Primària de Corró d’Avall i una biblioteca. Els exteriors, que inclouen la coberta i els accessos, sumen un total de 6.369 m2.

A Mollet del Vallès, el pavelló Riera Seca situat dins el nucli urbà del municipi, en el barri que li dona el nom, consta d’un edifici de dues plantes: l’accés principal es troba a la planta baixa, on s’hi troben la pista poliesportiva, graderia, vestíbuls, bar i l’oficina d’informació i a la planta inferior s’hi ubiquen els banys, estances tipus magatzems, vestuaris i locals de les instal·lacions (sala de calderes, quadres elèctriques...etc). Les diferents activitats realitzades a les instal·lacions contemplen activitats dins de l’àmbit esportiu amb la participació de diferents associacions: Club Billar Mollet, Club Patinatge Artístic Mollet, Mollet Hoquei Club, Moto Club Mollet, Agrupació Escolar Anselm Clavé i activitats escolars i de l’Institut Aguaviva.

L’estadi municipal Pilar Pons de Cornellà de Llobregat situat al sud del municipi, en un entorn urbà i proper a l’estadi de futbol del R.C.D. Espanyol i el Centre Comercial Splau es divideix en tres edificis, unes grades, una zona de petanca i dos pistes esportives on s’hi desenvolupen principalment les activitats esportives d’ atletisme, petanca, rugbi, llançament de javelina, així com activitats extraordinàries de jornades escolars, curses atletisme i tornejos de Rugbi.

El pavelló poliesportiu de Premià de Dalt es troba al sud del nucli urbà, zona de serveis i habitatges, construit el 1991 i ampliat el 2018 amb la construcció d’una pista poliesportiva  annexa que comparteix els serveis comuns que ja disposava el pavelló existent tot i que l’estructura de l’edifici de la Pista Annexa és totalment independent de la del Pavelló.  Les activitats que s’hi desenvolupen són de caràcter esportiu: bàsquet, futbol, voleibol, patinatge, activitats activitats de sala al gimnàs (gimnàstica, pilates, ioga, musculació, fitness, i altres activitats dirigides per monitors especialitzats) i a les pistes exteriors es practica voleibol platja i altres esports a la pista poliesportiva. A l’equipament també s’hi desenvolupen activitats de pública com ara esdeveniments esportius, d’esbarjo, o bé d’altres situacions alienes a l’activitat principal, organitzades per l’Ajuntament o amb cessió temporal d’espais a tercers.

Finalment,  el PAU del pavelló municipal d’esports Agustín Rueda ubicat al nucli urbà Sallent, a les immediacions del Centre d’Esports Sallent (Camp de Futbol) i de la Piscina Municipal contempla les diferents situacions d’emergència que puguin presentar-se al recinte, instal·lacions generals i parcel·la i l’actuació a seguir davant les mateixes, durant les activitats esportives, de discoteca, teatre i sopars que s’hi duen a terme.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua