Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L’Oficina d’Activitats dona suport al personal tècnic de nova incorporació de 3 ajuntaments

També s'ha assessorat a 11 municipis en aspectes tècnics i jurídics en matèria d’activitats regulades i protecció civil.

La tramitació dels expedients que afecten les activitats regulades requereix coneixements tècnics i jurídics de la múltiple normativa aplicable en cada supòsit que afecta  la tramitació i els requeriments i paràmetres tècnics. La tasca dels ajuntaments no finalitza en l’atorgament de llicències o en la verificació de les activitats comunicades, sinó que també ha de realitzar informes requerits per una altra administració quan aquesta és la competent en la matèria. A més,  durant la vida d’una activitat es poden produir diverses situacions que generen diversos expedients administratius sobre una mateixa activitat: canvis de titular; modificacions; renovacions d’autoritzacions sectorials, sancions, inspeccions, etc...

En aquest sentit, s’ha donat suport a 11 municipis de la demarcació en la realització d’informes de caràcter tècnic i jurídic que fan referència a temes tant diversos com els avantprojectes de parcs eòlics i plantes solars fotovoltaiques, establiments de restauració on es duen a terme concerts a l’aire lliure, requisits per dur a terme activitats extraordinàries en equipaments i espais de titularitat municipal o activitats de tractament d’àrids.

Per altra banda, una de les funcions de l’Oficina d’Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil de la Gerència de Serveis d’Urbanisme, Habitatge i Activitats és donar suport al personal de nova incorporació per tal que adquireixi els coneixements necessaris en matèria de la gestió de les activitats regulades.

Aquest suport s’ha dut a terme als Ajuntaments de Masquefa, Sant Vicenç dels Horts i Tiana  i ha consistit en dues sessions orientatives en matèria d’activitats, els règims d’intervenció, els diferents procediments i tràmits així com els recursos disponibles per a tramitar els expedients i l’acompanyament en aquesta tramitació. Aquest recurs es complementa amb un acompanyament i assessorament posterior.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua