Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Cursos i jornades

Finalitza el Curs de Planejament Urbanístic

El Servei d’Urbanisme celebra la segona acció formativa de les 4 previstes dedicades a l’acció urbanística local, en aquest cas dedicada als instruments de planejament.

L’objectiu d’aquesta acció formativa és conèixer les figures de planejament, la seva naturalesa, la seva tramitació i la seva formalització documental. Per dur a terme la formació,  s’ha configurat un programa de tres sessions amb una doble aproximació, teòrica i pràctica i una quarta sessió de taula rodona i debat.

En les tres primeres sessions es van abordar els diferents tipus d’instruments de planificació territorial i urbanística: plans territorials i directors urbanístics de caràcter supramunicipal, el planejament general i els plans derivats. Per cada una d’aquestes sessions es va comptar amb una aportació de caràcter teòric, amb la participació activa de membres del Servei d’Urbanisme, i una aportació de casos per part d’acadèmics i altres urbanistes de reconegut prestigi.

En la darrera sessió es va abordar la qüestió de com el planejament urbanístic integra la informació i el coneixement provinent de disciplines afins o concurrents i de quina manera la tramitació i el procés d’aprovació dels plans pot aportar eventuals millores malgrat la dificultat dels llargs processos pera provar planejament.

Al curs han assistit una cinquantena de tècnics i tècniques d’ajuntaments, principalment arquitectes i juristes, però també altres perfils d’àrees que interactuen amb l’urbanisme. I ha comptat amb un total de 8 hores de videoformació i d’una aula virtual en la que s’han pogut consultar documents i recursos complementaris.

El Servei d’Urbanisme continua així amb una formació estructurada en 4 cursos principals i altres accions (debats i tallers) de caràcter puntual.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua