Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Juliol 2021 - #108

Altres

Aprovades 615 sol.licituds de suport tècnic i econòmic del Catàleg de Serveis de la GSHUA

La gerència incorpora en aquest catàleg 24 recursos, dels quals 15 son recursos de suport tècnic, 8 de suport econòmic i 2 de suport material.

La Diputació ha aprovat la resolució de 615 sol.licituds d’ajuts de suport econòmic i tècnic que la GSHUA ofereix en el Catàleg de Serveis 2021-23.

El 4 de març es va tancar el termini de sol·licitud per a 17 recursos que s’ofereixen en concurrència competitiva (12 de suport tècnic i 4 ajuts econòmics). Per aquests recursos, s’han rebut un total de 804 sol.licituds (393 de suport tècnic i 411 d’econòmic). A nivell de pressupost són 6’7M € que es distribueixen en 1’3M € pel suport tècnic i 5’4M € pel suport econòmic, en tots dos casos amb un increment substancial respecte l’any passat. Especialment important és l’increment del  54% en el suport econòmic respecte el 2020.

Pel que fa al suport tècnic, l’Oficina d’Habitatge ha rebut 84 peticions  pels recursos d’“Estretègies sectorials d’habitatge”, “Estudis d'actuacions d'habitatge i rehabilitació”, “Plans locals d'habitatge (PLH)” i “Programes d'actuació municipals d'habitatge (PAMH)”. El Servei d’Urbanisme ha rebut un total de 101 sol.licituds pels recursos de “Disseny de l’Agenda Urbana Local”, “Planejament urbanístic per a petits municipis”, “Diagnosis i estratègies (DIES) d'urbanisme i regeneració urbana” i “Estratègies i instruments urbanístics per a urbanitzacions amb dèficits”. I l’Oficina d’Activitats regulades i programes de Protecció Civil ha rebut 208 sol·licituds de suport tècnic pels recursos de “Cens d’Activitats”,  “Plans d'autoprotecció (PAU) i protocols”, “Plans de protecció civil municipals (DUPROCIM)” i “Plans i programes de verificació d'activitats comunicades”.

En relació al suport econòmic de la GSHUA, el recurs de “Reforma, condicionament i rehabilitació d'habitatges municipals o cedits” de l’Oficina d’Habitatge va rebre 67 sol·licituds i se’n podran atendre 40. El recurs del Servei dUrbanisme “Finançament per a la redacció de planejament urbanístic” podrà estimar 29 de les 31 sol·licituds rebudes. I l’Oficina d’Activitats regulades i programes de Protecció Civil podran aprovar el 100 % de la demanda, les 73 sol·licituds de “Finançament del servei de protecció civil”, i les 116 de  “Finançament del servei d'inspecció i verificació d'activitats” .

A banda, ja s’han decretat també els dos Fons de  Prestació de l’Oficina d’Habitatge: el de “Foment del lloguer i la gestió d'habitatge asequible” amb 65 beneficiaris, i el consolidat “Servei d’Intermediació en deutes de l’habitatge” (SIDH), que tindrà 45 ens locals destinataris i que enguany dobla la aportació en el conjunt del recurs. Per últim, l´”Adquisició d’Habitatge”, per concessió directa en concurrencia, ja ha decretat ajuts per a 14 ajuntaments.

Finalment esmentar que la Gerència manté oberts cinc recursos on es poden seguir rebent sol.licituds: “Suport en materia urbanística”, “Xarxa de les Agendes Urbanes Locals”, “Estudis en matèria d'activitats regulades i protecció civil, el “Gestor d’Informació d’Activitats” (GIA) i la novetat del “PCOM-Aplicació informàtica per a la gestió de les emergències al municipi”.

Resolució procediment de concessió d’ajuts econòmics en règim de concurrencia competitiva que la Junta de Govern va aprovar en sessió de 27 de maig de 2021.

Resolució pel procediment de concurrència competitiva de la concessió, desestimació i desistiment de recursos tècnics de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats que la Junta de Govern va aprovar en sessió de 29 d’abril de 2021.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #108 - Juliol 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua