Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Habitatge

L’Oficina d’Habitatge lliura l’Estudi de viabilitat d'un edifici d’una illa de cases del nucli antic propietat de l'Ajuntament de Cardona

El document explora les possibilitats que ofereix la rehabilitació per generar habitatge per a gent gran.

L’edifici, de propietat municipal, se situa en un extrem d’una illa de cases del nucli antic. La voluntat municipal és destinar l’edifici a fer-hi habitatges accessibles per a gent gran, un dels perfils de demandants d’habitatge del municipi.

Com que hi havia dubtes sobre la viabilitat de l’operació, tant tècnica com econòmica, d’adaptar l’edifici existent, l’Ajuntament va sol·licitar el recurs d’Actuacions d’habitatge i rehabilitació a l’Oficina d’Habitatge.

L’estudi de viabilitat valora tant l’estat de conservació de l’edifici, com la possibilitat d’adaptació dels espais, especialment considerant el seu grau de protecció patrimonial (BCIN com a integrant del casc històric de Cardona, i BCIL al disposar de fitxa individual).

L’estudi explora diferents opcions que comporten diferents graus d’intervenció, diferents costos i la possibilitat d’augmentar els habitatges resultants si es promou una modificació de planejament. La finalitat de l’estudi és facilitar la presa de decisions a l’Ajuntament tenint en compte la necessitat d’intervenció ràpida a causa del mal estat de la coberta.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua