Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Habitatge

Cabrils rep l’estudi d’una promoció d’habitatge dotacional a la zona d’equipaments del Mas Maria

L’Ajuntament vol completar aquesta zona d’equipaments amb una promoció destinada a evitar la pèrdua de gent jove del municipi.

La manca d’una oferta de lloguer d’habitatges de dimensions reduïdes a Cabrils adequat per a la població jove comporta la necessitat de crear habitatge assequible per a aquest grup d’edat. L’estudi de viabilitat que l’Oficina d’Habitatge ha lliurat a l’ajuntament planteja alternatives constructives dins del marc que estableix el Pla Especial de la zona d’equipaments.

Per una banda, s’ha estudiat l’adequació d’un avantprojecte del qual disposava l’Ajuntament, de mòduls tridimensionals de formigó, ampliant fins a 24 el nombre d’allotjaments dotacionals i preveient dos mòduls d’usos comunitaris. Es planteja una solució alternativa, amb un edifici també modular però amb un sistema constructiu basat en una estructura mixta, de panells de fusta contralaminada i de contenidors metàl·lics. Aquesta proposta, amb una ocupació equivalent pot arribar fins als 26 habitatges i manté un espai semblant destinat a espais comunitaris.

L’estudi de viabilitat també explora els possibles sistemes de finançament, el marc de subvencions al qual es pot acollir l’Ajuntament com a promotor i les actuacions de gestió jurídico-patrimonials necessàries per l’establiment d’un servei públic com el d’allotjament dotacional.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua