Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Habitatge

L’Ajuntament d’Avià ja compta amb un Programa d’actuació municipal d’habitatge (PAMH)

El PAMH és un instrument que es defineix a partir d’un procés d’acompanyament per detectar necessitats, definir objectius i concretar les actuacions en matèria d’habitatge.

El PAMH ha permès dotar l’Ajuntament d’Avià d’un full de ruta amb les actuacions a dur a terme per atendre les principals necessitats d’habitatge. En la seva elaboració hi ha participat electes i personal tècnic de l’ajuntament i ja comptat amb el suport de l’Oficina d’Habitatge.

El Programa dona resposta principalment a dos grans objectius de la política d’habitatge al municipi d’Avià: en primer lloc, facilitar l’accés a l’habitatge, parant especial atenció a col·lectius amb dificultats per accedir o mantenir un habitatge a preu de mercat. Per fer-ho s’estudiarà, entre d’altres mesures, la viabilitat de construir habitatge social. Un altre eix d’actuació dins aquest objectiu, és promoure la rehabilitació d’habitatges per a ús residencial, prioritzant els sistemes de bioconstrucció i eficiència energètica, amb actuacions com l’atorgament de subvencions municipals a la rehabilitació o accions per  impulsar la masoveria urbana.

El segon objectiu en matèria d’habitatge del PAMH d’Avià és la concertació de polítiques d’habitatge amb altres administracions. L’objectiu és conèixer i aprofitar els recursos disponibles per executar programes d’habitatge i ampliar l’abast i l’impacte de les seves actuacions. Una de les propostes principals dins aquest línia és la cerca d’estratègies comunes amb el Consell Comarcal per tal d’establir acords de col·laboració per promoure la Borsa,  augmentar la captació d’habitatge, facilitar els tràmits i millorar la difusió de la  informació de les polítiques d'habitatge a la ciutadania.

 

Foto: Santi Medina / Diputació de Barcelona.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua