Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme col·labora en una publicació sobre mobilitat activa

El 29 de setembre es va presentar la monografia A pie o en bici, perspectivas y experiencias entorno a la movilidad activa, editada per la Universidad de Castilla-La Mancha.

L’acte va ser presentat i conduit pel professor d’Urbanística i Ordenació del Territori de la UCLM, Borja Ruiz-Apilánez, que ha dirigit i coordinat la publicació.

La sessió, organitzada en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, es va estructurar en dos blocs, fidels a l’estructura de la publicació. Un primer sobre “Perspectives”, reflexionant sobre la vinculació de la mobilitat activa amb diferents disciplines i/o àrees de coneixement com són la salut, la sostenibilitat, l’espai públic i la participació ciutadana, entre d’altres i una segona sobre “Experiències” per presentar casos d’èxit i/o referència de diferents ciutats catalanes, espanyoles i europees, com Barcelona, París, Sant Cugat i Vic, entre d’altres.

L’article signat pel Servei d’urbanisme, dintre de l’apartat de Perspectives, explora les potencialitats de l’acció urbanística per convertir-se en una eina per al foment de la mobilitat activa, fent aflorar el gran marge de maniobra del que disposa per influir i condicionar els desplaçaments de la població, en favor d’estils de vida més saludables. Aquest potencial de l’acció urbanística resideix tant en la seva capacitat de configuració física de l’entorn, en la regulació dels seus usos així com en la capacitat d’influir en competències i polítiques públiques concurrents com són, entre d’altres, el medi ambient o la mobilitat.

L’article, sobre mobilitat activa i planejament urbanístic, conclou tot subratllant el repte urgent de revertir l’ús majoritari del vehicle privat, especialment en els municipis mitjans i petits, a partir de la configuració d’entorns urbans que facilitin una transició cap a models més sostenibles i saludables.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua