Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Urbanisme

Participació del Servei d'Urbanisme en la Jornada Interdisciplinària en promoció de la salut a les comarques Gironines

L'1 d'octubre el Servei va participar en una de les taules rodones organitzada pels “Professionals per la Promoció de la Salut de Girona”.

Amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, els passats 1 i 2 d’octubre va tenir lloc la jornada Interdisciplinària en promoció de la salut a les comarques Gironines sota el lema “Junts sumem en la promoció del benestar”.

El Servei d’Urbanisme va tenir oportunitat d’explicar la seva experiència en la implementació del binomi planejament urbanístic i salut, fruit de la seva participació activa en el grup de treball transversal corporatiu “Entorn Urbà i Salut” (EUiS) que des de fa ja més d’una dècada treballa per la materialització del mandat de la OMS (Organització Mundial de la Salut) d’incorporació de la salut a totes les polítiques, i molt especialment en la planificació territorial i urbanística.

A la taula rodona es van compartir les conclusions derivades de la incorporació de criteris de salut en una desena de plans urbanístics de municipis de la província de Barcelona de diferents escales i realitats, entre els que destaca la experiència pionera del POUM de Vic, Premi Nacional d’urbanisme 2019, gràcies a l’estreta col·laboració entre ajuntament, UVIC-UCC i Diputació de Barcelona.

Carolina Roig, metgessa especialista en medicina familiar i comunitària en representació del Col·legi Oficial de Metges de Girona va fer la presentació institucional, seguida d’una ponència magistral a càrrec de Mariano Hernán, Doctor en epidemiologia i Salut Pública de la Escuela Andaluza de Salud Pública.

El Servei d’Urbanisme, va compartir espai amb altres experiències espanyoles i catalanes (Madrid, Badajoz, Creu Roja de Girona i Agència de Salut Pública de Catalunya) enfocades a la millora del benestar i la qualitat de vida de la població des de diferents perspectives, amb una especial menció també als aprenentatges derivats de la pandèmia.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua