Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Urbanisme

Sant Pol de Mar avança en la regulació urbanística de les masies i les construccions en sòl no urbanitzable

El Pla Especial de Masies i Modificació del Pla General d’Ordenació Urbanística cataloga i regula les edificacions i construccions en sòl no urbanitzable.

L’any 2015 l’Ajuntament va sol·licitar a la GSHUA assistència per a la redacció del Pla Especial de Masies i Construccions en Sòl No Urbanitzable (PEM), per a la identificació de les masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació, separant la redacció del catàleg del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal aleshores en redacció. En el moment d’iniciar la redacció del PEM, l’Ajuntament estava en procés de culminar la tramitació del seu POUM, que li donava cobertura, però, per diferents motius, el POUM va quedar aturat.

Aquest fet va afectar el desenvolupament del PEM, atès que la regulació que establia el PEM iniciat no era compatible amb el planejament general vigent, (PGOM de Sant Pol de Mar de 1992) per aquest motiu calia tramitar, en paral·lel al PEM, una modificació puntual del Pla General (MPPGOM) i sotmetre, tots dos documents,  a la corresponent avaluació ambiental estratègica ordinària , tal i com determina la legislació vigent.

Els documents lliurats, corresponen a l’aprovació inicial del PEM i MPPGOM associada de Sant Pol de Mar i consta de 20 elements per a proposta de catalogació. Els documents estan promoguts pel mateix Ajuntament de Sant Pol de Mar amb el suport i redacció dels tècnics del Servei d’urbanisme de la Gerència de Serveis d’habitatge, urbanisme i activitats (GSHUA). L’Ajuntament continuarà amb els tràmits ordinaris per la seva aprovació definitiva, moment en el qual es clourà formalment l’assistència.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua