Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Urbanisme

Participem al Segon Congrés de Qualitat de l’Aire

El Servei d’Urbanisme ha centrat la seva presentació en la contribució del planejament urbanístic a la qualitat de l’aire en el marc de la sessió dedicada a la  Governança.

Els dies 14 i 15 d’octubre, ha tingut lloc el segon congrés de qualitat de l’aire organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona i amb el suport d’un comitè científic conformat per ISGLOBAL, l’Agència de Salut Pública, el CSIC (Centre Superior d’Investigacions Científiques) i l’ATM (Autoritat del Transport Metropolità).

Des de 2019, aquest esdeveniment bianual es postula com l’espai de referència en la identificació i anàlisi dels reptes del nostre sistema de salut, ambiental i social, i enguany ha centrat la seva atenció en la contaminació atmosfèrica com una de les majors causes de mort a escala global.

Alineat doncs amb la proposta de la Setmana Europea de la Mobilitat: “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”, el congrés té per objectiu posar sobre la taula mesures urgents per mitigar els efectes de la contaminació atmosfèrica en plena emergència climàtica.

L’objectiu és doncs seguir enfortint les eines d’activació, implantació i seguiment de polítiques per la millora de la qualitat de l’aire al nostre territori.

La trobada ha comptat amb 7 ponències destacades, amb representants internacionals, i 11 taules rodones temàtiques entorn a diferents eixos estratègics. Concretament el Servei d’Urbanisme ha participat a la taula rodona “Qualitat de l’aire: polítiques públiques i governança”  amb Mercè Rius, Directora General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pablo Martínez, urbanista del despatx 300.000km/2 i Judith Libchaber, directora de DataCity Lab, en un debat moderat per Mar Santamaria, arquitecta i professora convidada de l’École Polytechnique de Lausanne.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua