Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Urbanisme

El Servei d'Urbanisme present al debat sobre la salut de les ciutats als Diàlegs de Sant Pau: salut i societat

El passat 20 d’octubre, al Recinte Modernista de Sant Pau, el Servei d’Urbanisme va participar en el segon d’aquests diàlegs, en representació del grup de treball transversal de la Diputació “Entorn Urbà i Salut”.

Aquesta iniciativa, organitzada per la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, vol esdevenir un fòrum de debat i anàlisi sobre qüestions d’actualitat relacionades amb la sostenibilitat i el benestar humà; emmarcada en el compromís de la Fundació amb la promoció dels ODS de Nacions Unides.

A la segona de les tres cites dels Diàlegs de Sant Pau 2021 s’hi ha donat cita investigadors i professionals de l’àmbit científic, sanitari i de la innovació, juntament amb experts del món local i la gestió urbana, en un format presencial i amb retransmissió per streaming.

La primera de les 3 trobades previstes va tenir lloc el passat 21 de setembre amb un debat sobre la salut planetària, en el que va participar Carles Castell, responsable de Seguiment de Programes i Accions Ambientals de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i component també del grup de treball “Entorn Urbà i Salut”.

La segona sessió, dedicada a la salut de les ciutats, va tenir lloc el 20 d’octubre. En ella va participar Lorena Perona, del Servei d’urbanisme, dialogant amb Mark Nieuwenhuijsen, Director de la Iniciativa de Planificació Urbana, Medi Ambient i Salut, d’ISGLOBAL, i Alfons Torregó, pneumòleg. Aquest segon diàleg va ser moderat per Rosa Suriñach, coordinadora d’Aliances, Incidència Política i Divulgació d’ONU-HABITAT.

L’objectiu era abordar aspectes com el disseny dels espais públics, la facilitat d’accés als serveis o la qualitat de l’aire i l’aigua en tant que determinants de l’habitabilitat i salubritat dels nuclis urbans. En definitiva es va abordar la planificació urbanística com una de les polítiques amb un  impacte directe sobre la salut de la ciutadania, i com aquesta pot contribuir a millorar la qualitat de vida dels residents i visitants.

El tercer dels diàlegs tindrà lloc el proper 10 de novembre i abordarà la salut digital com una eina per assolir l’equitat.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua