Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Cursos i jornades

Tercera edició dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge sobre la cessió d’habitatges privats a l’administració

Aquesta edició dels espais, celebrada el 23 de setembre, duia per títol “La cessió d’habitatges privats en favor de l’administració: una altra forma d’augmentar el parc d’habitatge social o assequible”.

L’Oficina d’Habitatge va organitzar el passat dia 23 de setembre la tercera edició d’enguany dels Espais de la Xarxa de Serveis Locals d’Habitatge (XSLH). Aquests espais són sessions tècniques que tenen per objectiu promoure el treball en xarxa entre professionals que treballen a les entitats locals adherides a la XSLH i afavorir la transferència de coneixements. 

Els objectius de la sessió eren, per una banda, presentar els resultats del grup de treball amb diferents responsables municipals que, amb el lideratge de l’Oficina d’Habitatge, ha analitzat tots els aspectes que cal tenir en compte a l’hora d’impulsar un programa de cessió des d’una administració local –aspectes jurídics, aspectes contractuals entre les parts, mesures de foment que ajudin en la captació o els aspectes econòmic-pressupostaris, etc.

Per altra banda, la sessió va servir per presentar les experiències dels programes de cessió d’habitatges particulars en mans de petits propietaris per a destinar al lloguer social impulsades pels ajuntaments de Vilafranca del Penedès i del Prat de Llobregat, valorant les diferents formes de gestió d’aquests programes –directa o a càrrec d’entitats del Tercer Sector Social–, l’impacte i els resultats assolits.

Finalment, es van presentar experiències sobre els convenis de cessió de l’usdefruit d’habitatges propietat de grans tenidors en favor de l’administració local per a destinar a finalitats socials. Responsables dels ajuntaments de Sant Sadurní d’Anoia i Mataró van explicar els convenis i contractes de cessió que han signat els seus respectius ajuntaments amb la SAREB, sospesant els costos que aquestes cessions suposen  per a l’entitat local i els avantatges que comporten pel que fa l’increment del parc residencial destinat a finalitats socials.

La sessió va acabar amb un torn de debat en el què van participar activament la vuitantena de persones inscrites, que van plantejar un gran nombre de preguntes sobre les experiències presentades.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua