Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Activitats Regulades i Programes en Protecció Civil

L'oficina d'Activitats lliura sis Plans d'autoprotecció a sis municipis de la demarcació

Els municipis que ja disposen del PAU són Sant Andreu de la Barca, Sant Julià de Vilatorta, Santa Eulàlia de Ronçana, Canet de Mar, Folgueroles i Manresa.

S’ha lliurat el PAU de la Festa Major a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. A  l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, el Pau de la biblioteca-casa de cultura Joan Ruiz i Calonja.  I a Sant Julià de Vilatorta, Canet de Mar, Folgueroles i Manresa, els PAU dels respectius pavellons esportius municipals.

El Pla d'autoprotecció és una eina de programació de les accions i mesures que han de ser adoptades pels titulars de les activitats, amb els seus propis mitjans i recursos, en l'àmbit de la seva competència, per aconseguir que, davant d’una situació d'emergència, les decisions i accions a desenvolupar es portin a terme d'una manera ràpida i sistemàtica. Per tant, el Pla d’autoprotecció donarà resposta adequada a les possibles situacions d’emergència que puguin produir-se.

El Pla d’Autoprotecció de la Festa Major de Sant Andreu de la Barca que té lloc la primera setmana de setembre al nucli del municipi, descriu, entre d’altres,  els riscos, el pla d’actuació, les fitxes d’actuació i funcions operatives, per tal que els seus 27.593 habitants i resta de visitants puguin gaudir de la festa de forma segura.

La biblioteca-casa de cultura Joan Ruiz i Calonja de Santa Eulàlia de Ronçana disposa d’una superfície construïda de 1.558,11 m2 estructurats en diversos espais destinats a activitats relacionades amb la cultura. La Biblioteca ofereix diferents serveis com préstecs, informació i accés lliure a la col·lecció i als espais, amb WIFI disponible per estudiar i treballar. Així mateix, es disposa d’accés als ordinadors d’internet i al servei d’impressions. D’altra banda, l’edifici disposa d’un espai polivalent d’aproximadament 578 m2 on tenen lloc tot tipus d’actes culturals com concerts, exposicions i xerrades.

El pavelló es esportiu municipal de Sant Julià de Vilatorta és un edifici de nova construcció, de tres plantes i una superfície de 4.682,24 m2   que es troba localitzat dins del nucli urbà, en concret, en la zona esportiva municipal. Al voltant del Pavelló hi ha edificacions de tipus residencial i també es troben pròxims al pavelló el cementiri, el camp de futbol municipal i el Casal d'avis Font Noguera. S’hi desenvolupen activitats de caire principalment esportiu, organitzades per l’ajuntament, tot i que també s’hi celebren altres actes, tals com l’Aplec Caramellaire, actes de Festa Major i Trobades de Sardanes.

El PAU del pavelló municipal d’esports de Canet de Mar situat dins el terme municipal i envoltat majoritàriament d’habitatges i altres serveis contempla les diferents situacions d’emergència que puguin presentar-se a les diferents zones del recinte (una pista poliesportiva, una pista d’hoquei polivalent, una zona de bar, dependències de vestidors, magatzems de material i locals de diverses entitats) quan des desenvolupen activitats esportives i altres esdeveniments extraordinaris com ara concerts, actuacions teatrals o balls.

El pavelló esportiu municipal de Folgueroles és un edifici construït aquest any que consta d’una planta baixa on es troben el vestíbul i control d’accessos, la sala polivalent, la pista poliesportiva, els serveis, vestidors i magatzems. D’altra banda, a la planta superior es troba la zona de graderia, els serveis públics i la zona de bar.  Les activitats realitzades al Pavelló d’Esports Municipal de Folgueroles són organitzades pel propi ajuntament. Les activitats ordinàries són principalment entrenaments i competicions d’hoquei patins, patinatge artístic, basquet, voleibol i futbol sala i les extraordinàries, festes populars, concerts i activitats diverses en cas de pluja com festes d’entitats locals, esplais, sardanes, etc...

Finalment, el PAU del pavelló del Nou Congost de Manresa, que es troba a més d’un quilòmetre del centre, dins de la zona esportiva del Congost, contempla les diferents situacions d’emergència que puguin presentar-se en el desenvolupament de diverses activitats: Competicions esportives professionals (organitzades per Bàsquet Manresa) i actes lúdics multitudinaris (concerts, recitals, concursos de balls de saló o altres activitats similars) amb un aforament de 4.000 persones. I activitats esportives d’àmbit inferior, com ara partits de juvenils, d’aficionats o escolars amb un aforament inferior a 1.000 persones.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua