Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2021 - #109

Altres

Guia per la integració de criteris de salut en l’avaluació ambiental estratègica

La Diputació de Barcelona, sota la coordinació conjunta de les Àrees d’Igualtat i Sostenibilitat Social i d'Infraestructures i Espais Naturals, acaba de publicar la guia “Integració de criteris per a l’avaluació de l’impacte sobre la salut en l’avaluació ambiental estratègica”, amb l’objectiu d’aportar criteris en clau de salut per l’avaluació del planejament urbanístic.

La publicació és el un dels resultats més recents del treball transversal “Entorn Urbà i Salut” de la Diputació de Barcelona que des de fa temps treballa per generar sinèrgies entre els diferents àmbits de l’acció pública i entre els professionals de diferents disciplines acadèmiques per fomentar entorns urbans saludables i contribuir així a la millora de la salut de la població.

L’argumentari de la guia es basa principalment en l’estret vincle causal entre determinats aspectes ambientals (o que s’aborden de manera clara en l’avaluació ambiental) i els efectes sobre la salut. Així doncs, es planteja, principalment però no de manera exclusiva, com un document de consulta i suport als equips redactors de planejament, i vol ser una eina útil i operativa que permeti fomentar processos d’avaluació ambiental inclusius en els aspectes de salut.

Es tracta d’una guia dirigida prioritàriament als equips redactors dels documents d’avaluació ambiental estratègica dels Plans d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tot i que també conforma un document d’interès per al conjunt de professionals implicats en els processos d’elaboració de documents de planificació territorial i urbanística.

El seu objectiu principal és el d’aprofitar les eines i els processos existents en el camí que segueix la planificació urbanística fins la seva aprovació per posar les persones i el seu benestar en el centre de les estratègies i les propostes, en un exercici d’innovació en l’aplicació complementària de polítiques locals.

La Guia es pot descarregar gratuïtament en format Pdf a través del web de la Llibreria de la Diputació de Barcelona (cliqueu aquí) o bé, es pot adquirir impresa al preu de 10 euros cada exemplar.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #109 - Octubre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua