Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Desembre 2021 - #110

Habitatge

Presentació del treball “Estratègies Sectorials d’habitatges de coordinació intermunicipal i comarcal per a la mobilització i intervenció d’habitatges desocupats a l’Alt Penedès”

El passat 25 de novembre, l’Oficina d’Habitatge va presentar el treball al Plenari del Consell d’Alcaldes i Alcaldesses de l’Alt Penedès.

El treball, encarregat a l’empresa GMG, planteja  estratègies per reforçar la borsa comarcal de lloguer establint un sistema de col·laboració i d’implicació directa dels ajuntaments en la captació d'habitatges, partint del coneixement que tenen de les seves realitats i necessitats.

Com a resultat de la feina de l’equip redactor i dels ajuntaments que hi han participat s’ha obtingut una anàlisi i diagnosi de l’estat de l’habitatge desocupat a la comarca i unes propostes estratègiques de programes a desenvolupar. Aquestes propostes han de permetre treballar de manera més coordinada i eficaç al territori, per aconseguir mobilitzar i intervenir en el parc d’habitatge buit de l’Alt Penedès.

En concret, es plantegen 4 programes de col·laboració que podrien acordar-se entre el Consell Comarcal i els Ajuntaments:  

- Programa de captació d’habitatges buits per a la borsa de lloguer

- Programa de difusió sobre els avantatges i garanties de la borsa de lloguer

- Programa per a la gestió i subscripció de convenis amb grans tenidors

- Programa de rehabilitació vinculada a la borsa de lloguer

Amb aquestes propostes es vol donar resposta a necessitats compartides per la majoria de municipis de la comarca, per tal d’agregar-les i garantir la viabilitat de proveir aquests serveis als municipis petits.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #110 - Desembre 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua